Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

CHP’yi Mustafa bile kurtaramaz…

CHP’yi Mustafa bile kurtaramaz…
 

pinarhaber.com


CHP, işte erkekler takımı sayesinde sürüne sürüne devam edip gidiyor.  Böyle gitmeyeceğini anladılar da ve gelecek seçimlerin kendileri için nasıl bir bozgun olabileceğini kestirdikleri için yeni formüller arıyorlar ama buldukları yeni bir şey yok.. Buldukları çare ise İstanbul’da biraz parlaklık gösteren Mustafa Sarıgül’ün peşine takılıp bir yerlere gitmek.

Mustafa Sarıgül, “Her şey çok iyi olacak…” deyip ortalarda dolaşıp duruyor. Fakat ona bakanlar, “Bu adam Nişantaşı’ndaki bu kadar kaçak katı yıkamadı, şimdi İstanbul’da ne yapacak?” diye düşünüp duruyorlar.

Fakat İstanbul’da RTE’ye kızgın çok insan var. Niye kızgınlar? Bir kere İstanbul’un gerçek meselelerini anlayamıyor; gerçek çözümler getiremiyor.

Peki, Marmaray, çözüm değil mi? Ne çözümü. Aslında  sorunun bir parçası. Ha İstanbul’da yeni bir cadde açmışsın, ha Marmaray’ı yapmışsın, ne fark eder? Boğaziçi yer altı geçişi güzel, lüks bir olaydır ama çözüm getirmez.

Çözümlerin neler olabileceğini daha önceki yazılarımızda tartışmıştık.

Aslında bu da bir “futuristik” bir konudur… İstanbul bu şekilde büyüyecek olursa; on yıl sonra, 20 yıl sonra ne olacaktır…? Öyle bir öngörü ki, akıllara seza…!

Onun için, CHP’nin Türkiye’nin sorunlarına çare bulabilmesi için her şeyden önce, İstanbul’un sorunlarına bir “Beyin Takımı” ile  çözümler araştırması iyi olur. Hatta bu konuda bir “Yarışma” bir “Ödül” koysa çok iyi olur. “İstanbul’un sorunları nasıl çözülür”, İstanbul’un Trafik Sorunları nasıl çözülür?” Çok ilginç yaklaşımlar getirebilir. Beş on kuruş da ödül koysunlar. Gör o zaman fikirleri… Her şeyden çok, bu İstanbul’lunun düşünmesine yol açacaktır.

Çünkü bu konuda, AKP, RTE’nın ağzının içine baktığına göre, çaresiz sayılır.

İstanbul’a üç köprü; beş tane Boğaziçi altı geçişi yapsalar bile sorun çözümlenmez. Çünkü sorun çok daha karmaşıktır. Bunu herkes biliyor.

1. CHP kendisine yeni bir Felsefe oluşturmalıdır. CHP niye vardır ve  nasıl hizmet edebilir?
2. CHP kendisine karizmatik bir önder bulmalıdır.
3. CHP merkezini İstanbul’a taşımalıdır.
4. CHP bir  “Beyin Takımı” ortaya koymalı, sürekli bilgi alış verişinde bulunmalıdır.
5. CHP halkla alış verişte bulunmak için, sürekli araştırmalar yapmalı, halka gitmeli, düşünceler alınmalıdır.
6. CHP , kendisine hizmet eden, saygın insanları , onur üyeleri olarak Partiye kayıt etmeli, onlara oda vermeli; saygı göstermelidir. Bunlardan birisi de “RAHŞAN ECEVİT” tir kendisi, Bülent Ecevit’in büyük mirası olduğu gibi, adı her zaman onunla anılacak, saygın, büyük insanlardan biridir.

CHP’nin yapacağı çok şeyler var. Seçime yaklaştıkça,  telaş içinde sağa sola koşturup nutuk çekmek hiçbir şeyi çözümlemez. Fakat , bu işleri halledecek insanları alıp, onlara güvenmek, onlara dayanmak gerekir.

CHP’de kadınlar her zaman Partinin ana direği ve büyük düşünce gücü olmuştur, Artık Parti’ye gerçek CHP’li bir Bayan Başkan bulmak zamanı gelmiştir.

Çünkü Türkiye nüfusunun %50’si bayandır. Bunlar bir bayana daha çok oy verirler. Bir Bayan Başkanın yer alması kadınları daha çok güdüler ve motivasyonu artırır. Ve seçimleri CHP alır. Buna hiç şüphe yok.

Yeni bir Başkanlık  için bana göre şu Aylin Kotil’i bir daha düşünün. Daha geç değil. Sülaleden siyasetçi ve Belediyeci olan bu akılı kadın CHP’yi yeni ufuklara götürebilir.

İdealleri uğruna İstanbul’dan Ankara’ya 450 km yol yürüyen bir insan, neler yapamaz ki?

Mustafa Sarıgül mü? AKP  propagandası karşısında ancak cürmü kadar yer yakar. Onu AKP’li politikacılar harcayıverir, ne olduğunu anlayamaz.

Ama Aylin Kotil’i kimse harcayamaz.

Hadi, CHP’liler koyun şapkalarınızı önünüze, bir kez daha düşünün. Ataletten vazgeçin. Hareket edin biraz.. Gımıldanın… Ne demiş ozan..

“Gımıldan gımıldan… gımıldanıver..!”

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..