Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '14

 
Kategori
Seçim
 

CHP yönetimi başarılı olamamıştır (2)

CHP yönetimi başarılı olamamıştır (2)
 

CHP adayları belirleme sürecinde yönetim hatasından dolayı karışmıştır. Seçim sonuçları itibariyle parti yönetimi başarısız olmuştur. İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin ve Trakya'da AKP ve MHP'nin ekmeğine yağ sürülmüştür. Büyükşehir (İstanbul, Ankara, İzmir) metropol ilçelerde "odunu koysam seçtiririm" veya "illa benim dediğim olacak" mantığıyla hareket edilmiştir! Bu mantık; aday adaylarına, parti üyelerine ve halka karşı, asgari saygı sınırlarının dışında bir davranıştır!

Belediye Başkanlığını kazandığı Büyükşehir metropol ilçelerde (Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Karşıyaka, Çankaya vb.) seçmenlerin önemli bir bölümü, CHP yönetimini sevdiklerinden dolayı değil, kentli ve aydın kimliğine sahip oldukları için partiye oy veriyorlardır! Parti yönetimi bunu bildiği halde, görevini doğru yapmamış, aday belirleme süreçlerinde ve tekniklerinde kargaşa yaratmıştır!

MYK ve PM; 2009'da kazanılan ilçeleri, "dediğim dedik" mantığıyla allak bullak etmiş, yönetimde olduğu 84 belediye dahil birçok yerin kaybedilmesine neden olmuştur! Sadece İzmir'de sekiz ilçeyi kaybetmiş, İstanbul'da kazanabileceği birçok ilçeyi kaybetmiş, Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlıkları ile birçok ilçeleri ve illeri kaybetmiş, Trakya'da oyların düşmesine neden olmuştur...  

Sonuçlardan Sayın Genel Başkan, 5'li komisyon üyeleri ile MYK ve PM zincirleme sorumludur! Sayın Genel Başkan seçimlerden sonraki ilk grup tpolantısında "beklediğimiz oyu alamadık, eksiklikler ya bizden kaynaklanıyor, ya da söylemlerimizden" diye konuşmuştur! Doğru söze söyleyecek herhangi bir söz yoktur... Ancak başarısızlık bu sözle geçiştirilemez...

Bazı parti yöneticileri sorumluluğu üstünden atmak için örgütlerin ve parti üyelerinin çalışmadığını ileri sürmektedir! Bu son derece yanlış bir mantıktır! Böyle bir durum varsa disiplin mekanizması işletilmelidir! Sorumlu MYK ve PM'dir! Sorumlu yanlış başkan adayı gösteren ve meclis sıralaması yapan 5'li komisyon üyeleri ile il ve ilçe başkanlarıdır!

Genel Başkan istifalarımızı kabul etmiyor(!) gibi bir bahaneye sığınmadan, öncelikle 5'li komisyon üyelerinin acilen istifa etmeleri, seçim kazanamayan ve partinin ülke genel oyundan az oy alan bütün il ve ilçe yönetimlerinin istifa etmeleri ve bir daha aday olmamaları demokrasi gereğidir! Tersi davranış ise demokrasiyi içselleştirmiş partilerde yüzsüzlük olarak kabul edilmektedir!

Altındağ'da Belediye Meclisi Üyesi Adayı olarak, diğer alanlarda Mansur Yavaş Gönüllüsü olarak üzerimize düşen görev en iyi şekilde yapılmıştır...

Çankaya Harbiye Mahallesi İl Genel Meclisi Ortaokulu Sandık Seçim Sonuçları 

Seçmenler toplam sekiz sandıkta oy kullanmışlardır. Her sandık için ıslak imzalı sandık seçim tutanakları alınmış, bina sorumlusu Ahmet Şahin tarafından CHP Çankaya İlçe Başkanlığına ulaştırılmış ve tutanakların fotoğrafları çekilmiştir! Sandık Kurulları oy torbalarını İlçe Seçim Kurulu toplama merkezine teslim edinceye kadar, müşahitler ve partililer nezaret etmiştir! Aşağıdaki sonuç, Başkan Mansur Yavaş'ın seçim merkezine 31.03.2014 tarihinde elden teslim edilmiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sandık Seçim Sonuçları

 

 

 

Sandık

NO

2165

2166

2167

2168

2169

2170

2171

2172

Toplam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP

174

206

176

164

182

201

182

196 

1480

AKP

50

48

77

72

78

58

67

68

518

MHP

13

18

13

23

23

24

11

10 

135

 

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..