Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '15

 
Kategori
Siyaset
 

Churchill aptal mıydı

Churchill aptalmıydı

Dr.İsmet Turanlı

Londra da parlamentoya girince sağ tarafta Churchillin heykelini görürsünüz. Kendiside o aptal görünüşten şikayetçi olmuştu. Liderler tek adam rolüne girince hata yapmağa başlıyorlar ve halkının sempatisini kaybediyorlar. O da ikinci dünya savaşında zaferle çıkınca ilk yapılan seçimlerde seçimi kaybetti. Şimdi Erdoğan’ın bir çok hizmetine karşılık onu birinci parti durumuna sokulmuştu. Vaktaki yanlış kararlar almağa başlayınca son seçimde 9 puan birden kaybetti. Şimdi seçimleri yenileyerek kaybettiği oyları yeniden kazanacağını zannediyor. Anketlerde hiç kazanç sağlayamayacağını gösteriyor. Şimdi ekonomik çıkmazda, doların tırmanmasında ve her gün yeni şehit cenazelerinin gelmesiyle Erdoğan’ın yeni kayıplarla karışılacağı bekleniyor. Churchillin en büyük aptallıklarından biri Avustralyadan Anzak askerlerini Çanakkale’ye taşıyıp orada onları ölüme terk etmesiydi. İkinci aptallığı da Kürdistan’ın ve Kürtlerin dörde bölünmesini sağlayıcı bir anlaşmayı Fransızlarla birlikte gerçekleştirmesi idi. Mezepotamyadaki, yani Kurdistandaki Petrola sahip olmak istedi. İngiltere Kıbrıs konusunda da Lozanda imparatorluğuna katmıştı. Bugün hala Kıbrista bir istünü muhafaza etmektedir. Güney kutbundaki Falkland adaları nı muhafaza etmek için Arjantine harp ilan etmişti. İngilizler gittikleri yerden hiç ayrılmak istemiyor.

Bir kadın hastam şöyle bir şikayette bulundu. ‚‘Doktor bey! Şurama bir ağrı girmiş , İngilizler gibi bir daha terk etmiyor. 1920 de Vali Ali Galip, Kürt ileri gelenleri ve İngiliz binbaşı Novil Malatyada Haci bedir ağayı ziyaret ederler ve Kurdistanın kurulacağını söylerler. Onunda Atatürkü padişahın fermanına göre yakalatıp İstanbula gönderilmesi idi. Antebin kurtuluşuna 600 suvarisi ile katılmış Ağa o heyeti kendi askerlerinin himayesinde Suriyeye göndermişti ve demişti ki: Siz bu İngilizin ssözlerine inanamayın. O Türkü Kürde kırdırmak istiyor ve girdiği yerden de bir daha çıkmıyor.

TELEVİZYONLARDAKİ TARTIŞMACILARI, GAZETELERDEKİ KÖŞE YAZARLARINI OKUYORUM VE GÖRÜYORUMKİ Kürt sorunundaki asıl sebebin İngilizler olduğundan bahsetmiyorlar. Nasıl veremli bir hastanın öksürüğünü tedavi etmeğe çalışan hekimler gibi asıl sebep verem hastalığını yenmek için bir gayret göstermedikleri gibi, konuşmacılarda PKK dan, terrörizmden bahsediyorlar. PKK, Kürtlerin asıl maksadı Türkiye’yi bölmek diyorlar. Bu tarzda korku propagandası paranuayası ile tehdit ediyorlar. ELBETTE pkk NIN, Kürtlerin gayesi dörde bölünmüş durumu düzeltmek aslına rücu haline sokmak. Asıl bölücülük bu dörde bölük durumu muhafaza etmektir. Kürtlerin özerklikleri sağlanırsa öteki dileklerini dile getirmeğe hacet yok. Onları kendileri hallederler.

Demek ki ne sebep nede tedavide söylenenler tümüyle yanlış. Birde birlikte yaşamdan bahsediyorlar. Eğer birliktelik istiyorlarsa Rojavadaki özerkleşmeyie destek vermeleri, Barzani bölgesindeki gibi Irakı bölmeden özerkliği gerçekleştirmek gerekir. ALMANLAR ve Fransızlar hudutları kaldırarak barışı sağladılar. Berlindeki utanç duvarını kaldırıncada Almanya ikiye bölük durumundan kurtuldu. Türkiye Hatayda suriye hududuna duvar ördürmekte. Maalesef ne Adenauer gibi bir siyasimix var. Bir hastalığı tedavi etmek için evvela sebebi bilmek gerekir. Burada sebep İngilizlerdir ve maalesef Atatürk te anayasa yapılırken Kürtleri unutmuş ve Kürtlerin özerklik istemeleri halinde hep şiddete baş vurmuştur. Erdoğanda Churchill gibi tek adam haline girince aptallaşmağa başladı. Onun içinde önünde duran, Kıbrıs, Ermenistan ve Kürdistan problemlerini çözemiyor. Ecevit gibi ekonomiden de anlamadığı için Doların çıkışinı önleyemiyor.

CHP liler İsmet paşanın Türkiye’de çok partili, demokratik sistemi getirdiğine inanmakta devam etsinler. Siyasi tarihten nasibini alanlar bilirler ki ikinci dünya savaşından sonra USA Sanfransiskoda birleşmiş milletleri kuraraken İsmet paşaya çok partili sisteme geçmesini, aksi takdirde birleşmiş milletler girmeyeceklerini, askeri yardımları keseceklerini söylediler. O zamanlar Türkiye’de askerlerin ayağında iki çeşit postallar vardı. Birinin altı kavuçuk, diğerinin kösele vardı. Birincinin adı Rousvelt, diğerinin adı Churchildi. Terhis olan askerler o potinleri köylüye sattılar. Türkiye’de artık demokrasi olduğu için de halk son seçimlerde Erdoğan’a desteğini çekti.

Erdoğan bilerek yahut bilmeyerek Hitlerin yaptığı iyi icraatları başlattı. Paradan sıfırları attı , enflasyonu indirdi, Otobanları (çifte yolları ) yaptı, çok doğuran annelere Hitler altın hediye ederdi.Erdoğan da çok doğuranları destekledi. Nihayet Wolkswageni (Halk otomobili) yaptı. Erdoğan da otomotif sanayinin yerli araba yapmasını bastırıyor. Vaktaki Hitler tekadam durumuna gelince antisemitizme başladı. Bu noktada Atatürkü örnek aldığı söylenir. Ulusal devleti kurmak için Almanyayaı azınlık olan Yahudilerden temizlemek istedi. Atatürk te (Herrenrasse) ,Hitlerin söylemi idi, Atatürkte rumları yunanistana göndermiş, Ermeni yehcirine karşı çıkmamıştı. Kürtleride yok sayıyordu. Hitlerin hayranlığına sebette bAtatürkün Hatayı ilhak fikri idi. Hatayda Türkler çoğunlukta fakat ekseriyeti teşkil etmiyorlardı. Güney Şüdette ise Almanlar çoğunlukta fakat ekseriyeti teşkil etmiyorlardı. Hitler orayı Hatay misali ilhak etti. İngiltere Premieri Chemberlain, FRansız başbakanı Daladier Hitlerle Münih anlaşması yaparak Çekoslavakyanın işgalini önlediklerini zannettiler. Altı ay sonra Hitler o anlaşmayı iptal etti ve Çekoslavakyaya girdi. Erdoğanda bugünlerde yeni bir tezkere ile Suriyeye girmeyi planlıyor. Buda bir harp ilanıdır.

Türkiye de siyasetçilerin zaafiyetleri , ister doğru, ister yanlış, liderlerinin söylemlerinin papağanlığını yapmaları.Eleştiri cesareti gösteren köşe yazarları ise ,ister yandaş ister muhalif gazetelerde köşelerini koruyamıyorlar. Sadece Hurriyetten dokuza yakın münekkit köşe yazarı köşesini kaybetti. 81 universite var fakat akademisyenler de sus pus. Bugünki tehlikeli gidişe ümit ediyorum ki son seçimlerde olduğu gibi sağ duyularıyle hareket edip Erduğana destek vermezler.

Seneler öncesi Floridada bir mesleki dünya kongresine katılmıştım. İngiliz premieri Majorun ayni otelde konaklağını gördüm ve ona hitaben bir mektup kaleme aldım. Dedim ki: Birinci dünya savaşından sonra cetvelle arap ülkelerini böldünüz, Kürdisdanı ve Kürtleri dörde böldünüz, Kıbrısı size kirada iken LOzanda ilhak ettiniz. Bütün bu problemler yüz senedenberi çıban başı olarak devam ediyor. Evvela Kürtlerden ve Türklerden özür dileyin sonra AB ye katılım gayretlerimizi destekleyin. O gün bugün İngiliz hariiyesi bize destek vermektedir. Mektubuma cevap almıştım. Bunu kitabımda yayınladım. Samimi uyarılarınızı öğrendik ifadesiyle.

Churchil aptal olmasaydı Anzakların Çanakkalede ne işi vardı. İkinci dünya savaşında zafer kazanmasına rağmen demokratik İngiliz halkı Churchilii bir daha iktidara getirmedi. Erdoğanın akıbetide öyle görünüyor.

Kaşmirde halkın ekseriyeti müslüman olmasına rağmen ingilizler orayı Hindulara terketti, böylece bu haksız durum Kaşmir problemini yarattı ve bugüne kadar çözülmedi.Oradad bombalar patlıyor.

Dr.İsmet Turanlı. Köln. 24.08.15

 
Toplam blog
: 41
: 91
Kayıt tarihi
: 31.05.13
 
 

Emekli Tıp Doktoru ..