Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '19

 
Kategori
Edebiyat
 

Cibranî-37 (Hasta)

Bir genel tıp kitabında hastalıklar sıralıymış sayfa sayfa. Astımdan, kansere, sinüzitten, meczupluğa  adına hastalık denen her durum diğer sayfadaki durumu dürtüklemiş bir gece.

Uyanıp, meydana çıkmış hepsi de. Hepsi dile gelip kendini tarif etmiş, bu tarihe dek kimlerin kimlerin kendisinden muzdarip olduğunu, kahraman, güçlü, güzel geçinenlerin kendi ellerinde nasıl kıvrandıklarını anlatıp durmuşlar. Tüm bedensel hastalıklar sırayla söz aldıktan sonra, ruhsal  hastalıklar dile gelmiş; onlar dile gelince bedensel hastalıklar dahi onlardan korkup kısmen saygılı düşünceye geçmiş.

Ama delilik kendine öyle paye çıkarıp öyle ileri gitmiş ki kendini tutamayıp yalan söylemiş: “Diyojen benim ellerimdeydi, ne hale getirdim hangi yaşam şartlarına soktum herifi” deyince başından beri bunlara kulak kabartan yeni doktor, üzerindeki örtüyü kaldırıp yatağından doğrularak:

“Dur bakalım orada” diye itiraz etmiş “Genelden farklı davranan , her zaman genelden sağlıksız değildir” demiş. “Genellik de bir hastalıktır” diye içinden eklemiş.

 
Toplam blog
: 231
: 52
Kayıt tarihi
: 04.10.17
 
 

Gelmiş, gider. Görür, seyreyler, anlam çıkarır. Yazdıkları kalbinden taşanlar aklından uçuşanlard..