Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Çifte bayram ulusumuza kutlu olsun!

Çifte bayram ulusumuza kutlu olsun!
 

Bu yıl yine iki bayramımız; Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı birleşti. İki coşku bir arada olunca, bayramlarımızı daha bir anlamlı, daha bir coşkulu kutlayacağız. Coşku tamam da, kutlamalar için özellikle de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için aynı coşkuyu yaşayabilecek miyiz, işte bundan emin değilim… Yine bir sürü arbede çıkacak. Atatürk anıtlarına çelenk konulmasına, Anıtkabir’e yürüyüş yapılmasına engel olunacak. Nitekim Ankara valiliği,  29 Ekim’de bazı grup ve sivil toplum örgütlerinin düzenlemek istediği buluşma ve yürüyüşe “ yasal olmadığı” gerekçesiyle izin vermedi.

Halkın başkentte toplanması ve Atasına doğru yürüyüş yapması ne zamandan beri yasal olmuyor, anlayabilmiş değiliz. Acaba yürüyüş için verilen isimler mi rahatsız ediyor?

“29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü” ve “Vatan ve Cumhuriyet için Halk Buluşması”

Birkaç yıldır iktidarın millî bayram kutlamaları üzerinde uyguladığı baskılar, Mustafa Kemal Atatürk adının eğitim kitaplarından çıkartılması, okulların adlarının “Ana”ların adlarıyla değiştirilmesi, heykellerine ve büstlerine yapılan saldırılar, milletin bağrında bir yara olarak iyiden iyiye kanamaya başladı. Millî bayramını gönül rahatlığı ile kutlayamayan millet  eline bayrağını alıyor,  gidiyor Ankara’ya, Ata’sının huzuruna çıkıyor. Başka ne yapsaydı?

Eline silah alıp, dağa mı çıksaydı?

Bırakın millet en büyük millî bayramını gönül rahatlığıyla kutlasın! Neden rahatsız oluyorsunuz?

*

Kurban bayramına gelince; Ülkemizde her yıl kurban ne yazık ki; “Hak için kurban, küp için etlik” şeklinde uygulanır. Zengini de fakiri de kurban keser. Artık kredi kartına taksitle kurban kesimleri de başladı. Taksitle kurban kesen kişinin ekonomik durumunun zenginliğe uygun olmadığı bir gerçek ama biz yine de konuyu Diyanet yetkililerine bırakıyoruz…

Bu bayramda ümidimiz odur ki; geçmiş yıllarda yaşadığımız vahşet görüntülerine seyirci olmayalım. Medeni bir ülkeye yakışan uygulama ve görüntülere hasret kaldık. İnşallah alınan önlemler halkımızda bir nebze de olsa insanî bir bilinç uyandırır da; en önemli sosyal ibadetimiz olan kurbanlar, olması gerektiği biçimde kesilirler ve gerçek muhtaçlara ulaşırlar.

Özgür ve barış içerisinde nice dinî ve millî bayramlarımızı, birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe kutlamak dileğiyle…

Kurban Bayramınız ve Cumhuriyetimizin 89. Yılı kutlu olsun!

Tülay Hergünlü

İstanbul, 24.10.2012

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..