Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

Çifte standart

Çifte standart
 

Standart, herkes tarafından kabul edilmiş ve benimsenmiş olan, ölçünlü, belirli ölçülere ve yasaya, kurala, kullanıma uygun olan davranış veya şeyler olarak açıklanabilir.

Toplum içinde belirlenmiş standartlar, kişilere, zümreye, sınıfa ayrı ayrı ölçülür, biçilir değerlendirilir ve uygulanırsa , o toplum içinde standartların varlığından bahsedilemez.

Çifte standart ise, kuralları, ölçünleri veya yasaları, bir kişiye, bir sınıfa veya bir gruba farklı uygulama, zemin ve ortama göre hareket etme, davranış gösterme şeklinde tanımlanıyor.

Halk arasında, “yasanın açık yönlerinden yararlanma” diye bir söz vardır. Bu açık yönleri iyi bilenler işi kılıfına çabuk uydururlar.Eski deyimle, hile-i şer'iye yaparlar

Yaşar Nuri Öztürk Hile-i şeriye’yi şöyle açıklıyor:

"... İşin, milletimizin geleceği açısından işe yaraması, anlam ifade etmesi için esas tespitini yapalım. Bu, İslam tarihinde 1000 küsür yıllık bir ıstırabı akla getiriyor. Bu da hilei şer' iye rezaletidir. Hilei şer' iye İslam fıkhının temel kavramlarından biri haline gelmiş ve mesela İslam fıkhının devlerinden biri İbnül Kayyım el- Cevziyye, hilei şer' iye meselesinin ne büyük facialara yol açtığını anlatmak için 40 cilt yazmıştır. Hilei şer' iye, DİNİN KURALLAR KISMINA KARŞI HİLE demektir. Kurnazlık, şeytanettir. Sonuçta insanı şeytana teslim eder. Bu hilei şer' iye de bir şeytanet kurumudur. Bu hilei şer' iye yoluyla siyasal İslam'ın bugün oynadığı bu rezil oyunu Osmanlı ta Bayezidi Velî zamanından beri oynuyor…”

“DTP’lilerin dosyalarının dokunulmazlık kapsamına alınmasına yönelik formül üretemeyen TBMM Başkanlığı da çareyi krizi ertelemeyi sağlayacak bir gerekçe üretmekte buldu.
Sorun çözülmedi
Alınan bilgiye göre, TBMM Başkanlığı, bugün görülecek duruşma öncesinde mahkemeye bir yazı gönderdi. Yazıda, DTP’li milletvekillerinin sürekli seyahatte olmaları nedeniyle mahkemeden gelen tebligatların kendileri yerine sekreteryalarına yapılabildiği belirtildi.” (Milliyet com.tr)
söz konusu milletvekillerinin sürekli seyahatte olmadıkları belli, aşıkar.Bu milletvekilleri yüce meclis çatısına her zaman girip çıkıyorlar ve sürekli göz önündeler.Onların yaka paça alınması, suçlu da olsalar "şık" düşmez kuşkusuz.
TBMM gibi saygınlığı son derece yüksek olan bir kurum başka formül bulamaz mıydı acaba?
Onları televizyonlarda meclise girip çıkarlarken gördüklerinde, çoluk çocuğa karşı ne cevap vereceğiz?

İki arada, bir derede mi kaldık?

Kendimize güvenimiz mi eksildi?

“El ne der” diye mi yaşıyoruz?

Şer mi galip geliyor?

Yoksa köşeye mi sıkıştık?

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..