Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Çiftler geçmişte yaşadıkları ilişkileri birbirlerine anlatmalılar mı?

Çiftler geçmişte yaşadıkları ilişkileri birbirlerine anlatmalılar mı?
 

http://www.turkei.net/news_detail.php?id=25463


İlişkilerde başlangıçta önemsiz gibi görünen bu durum, ilerleyen zamanlarda huzursuzluklara yol açabilir. Aslında bu davranış şekilleri kişilere göre değişmekle birlikte, genel hatları şu şekildedir.

    Her iki taraf da anlatmak istemezse sorun yok demektir. Normal şartlarda anlatmak istemeyenler, dinlemek de istemezler. Her iki taraf da anlatırsa bir açıdan bakıldığında bu dürüstçe bir davranış olarak gözükebilir. Ancak bunun da bir sınırı olmalıdır. Erkek anlatmak ister, kadın istemez. Kadın anlatmak ister, erkek istemez.

Benim kişisel görüşüm, kendim anlatmadığım gibi anlatmak isteyeni de susturmak yönündedir. Ama değişik görüşlere de saygı duymak gerekir diye düşünüyorum. Ama karşısındaki insana güven vermek için, geçmişini en ince hatlarına kadar anlatılmasını da doğru bulmuyorum. Şimdi anlatacağım olay, bunun mahzurlarını göstermek açısından iyi bir örnek olacaktır.

Yakın bir arkadaşım kendinden yaşça küçük bir bayanla bir ilişki yaşamıştı. Sanıyorum bu ilişki 1 yıl civarında sürmüştü. Hatta o arkadaşımın sevgilisine 1 de murat marka araba aldığını hatırlıyorum. Daha sonra ilişkileri bitti. Bir müddet sonra adamın biri, arkadaşımın cep telefonundan arayarak aynen şunları söylemiş:

- Utanmıyor musun? Senin yaşında bir adam bu yaştaki bir kızla ilişki kurmaya. Arkadaşım bu olayı bana anlatırken, güler misin? Yoksa ağlar mısın? diyordu. Tabii böyle bir telefon karşısında vereceği cevap ise küfürlü bir yanıt olmuş.

İşin aslı ise şuymuş. Aslında arkadaşımın ilişki yaşadığı bayan, manken gibi çok güzel bir kızdı. Ama ahlak anlayışı konusunda o kadar iyimser olmadım. Bu tipler, genelde erkeklerin paraları yiyen, sosyetik fahişelerdir. Arkadaşımdan ayrıldıktan sonra genç ve zengin bir adamla birlikte olan bu kişi, önce kendisine BMW marka bir araba aldırmış, daha sonra da karşısındakine güven vermek için geçmişte yaşadığı ilişkileri anlatmış. Hatta arkadaşımın telefon numarasını bile vermiş. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra, arkadaşımı arayan bayan, bu olaydan çok pişman olduğunu, o zamanki erkek arkadaşından ayrıldığını ve tekrar kendisiyle birlikte olmak istediğini söylediğinde, arkadaşımın verdiği cevap, h.s.. or…. olmuş.

Yukarıdaki durum istisnai bir durum. Şimdi ise evlenmek amacıyla arkadaşlık yapan kişilerin durumuna bakalım. Kadın veya erkek, daha evvel nişanlanmış olabilir. Mutlaka erkek veya kız arkadaşları da olmuştur. Kişi nişanlanıp, ayrıldığını söyleyebilir. Hatta detaylara girmeden kaç tane arkadaş tanıdığını da söyleyebilir. Çünkü eğer nişanlanıp, sonradan ayrılmış biri başlangıçta daha önce nişanlandığını anlatmaz, daha sonra nişanlandığı ortaya çıkarsa karşısındaki kişi ona karşı güvensizlik duyar. Ancak, birlikte yaşadığı kimseyle ilgili yatak sahnelerini anlatmak istemesi ise kabul edilemez. Maalesef bunları anlatmak isteyen kadınlar veya erkekler de vardır hayatta. Büyük bir kesimin bu konuşmalardan hoşlanmadığını düşünüyorum ama içlerinde hoşlananlar da çıkabilir.

Magazin dünyasında yaşanan ilişkilerde bunların anlatılmasına gerek yoktur. Çünkü bunlar herkes tarafından bilinir. Hatta kişiler ne kadar çok ilişki yaşarlarsa o kadar prim yaparlar. O dünyada birlikte oynadıkları bir dizide, kendisinin çocuğu rolündeki biriyle, gerçek hayatta evlenenlere rastlandığı gibi, kendi kızından küçük bayanlarla ilişki yaşayanlara da rastlamak normaldir.

Ama magazin dünyası dışında, çiftlerin geçmişte yaşadıkları ilişkileri birbirlerine anlatma konusunda iyi düşünmeleri gerekmektedir.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..