Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '18

 
Kategori
Güncel
 

Çiftlik Bank'ın Uyanığı

Çiftlik Bank'ın Uyanığı
 

Gün geçmiyor ki ülkemizde bir saadet zinciri çökmesin ve mağdurlar yaratmasın. Son saadet zinciri hikayesi Çiftlik Bank' ta ortaya çıktı.

 

İnternet üzerinden oynanan FarmVille benzeri bir oyunla 77.843 kişiden 511,7 milyon TL para toplanmış. 398,3 milyon TL üyelere ödeme yapılırken 113,4 milyon TL ise yurt dışına aktarılmış.

 

Nasıl Oynanıyor

Bu sisteme kayıt olduktan sonra parayla çiftlik hayvanı satın alıyorsunuz. Ayrıca yem ve depo parası ödüyorsunuz. Sistem 4- 6 ay içerisinde koyduğunuz parayı geri almayı ve hatta daha fazla kazanmayı vaat ediyor. 1.000 TL lik yatırım karşılığında yılda 2.200- 2.800 TL arasında kazanma imkanı olduğu söyleniyor. Hayvanların yaşam ömrü 365 gün. Bu sürenin sonunda tekrar yatırım yapmanız gerekiyor. Bu oyunda satın alınan hayvanlar ve tesisler karşılığında firma gerçek hayvan satın alıyor ve tesis kuruyor. Buradaki satışlar yatırımcının karını arttırıyor. 

 

Ponzi Sistemi

Tüm saadet zincirlerinin atası sayılan Ponzi Sisteminde, son girenler ilk girenleri finanse ediyor. Sisteme ne kadar çok giriş olursa kazanç o kadar artıyor. Titan saadet zincirinin de kuruluş şablonu bu şekildeydi. Sisteme üye girişi durunca sistem çöküyor. 

 

Asıl Uyanık Kim

Herkes bu sistemi kuran ve ''Tosuncuk'' diye tabir edilen Mehmet Aydın' ın ne kadar uyanık olduğunu söylüyor. Oysaki resimde görünen ve üye olan tüm katılımcılar en az onun kadar uyanık. Çünkü vergisiz ve kolay kazanç sağlamayı umuyorlardı. Zaten mağdurlardan biri, yapılan röportajda, bu kadar kişinin aptal olacağını düşünmediği için sisteme girdiğini söylüyordu. Yani işin özeti bizim memleketin ne uyanığı biter ne de mağduru.

 

 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..