- Kategori
- Hayvan Bakımı
Çiğ beslenmenin temel oranları nedir?
Çiğ besinler
Aşağıdaki oran çiğ beslenme genel ilkelerini yansıtıyor:
-% 80 Et (Kas, yağ, deri, doku, eklem, yürek, dil)
-% 10 Kemik (Vitamin D)
-% 5 Karaciğer (Vitamin A, dikkat akciğer değil)
-% 5 Organ eti (barsak, yürek ve dil dışındaki diğer organ etleri)
-Somon balık yağı (Günlük 500-1000mg omega-3)
Ben kedilerime sadece pişmemiş çiğ et, tavuk, ciğer, organlar, kabuklu yumurta, tuzsuz peynir, yoğurt, balık yağından oluşan bir diyet uyguluyorum. Pişmiş besinlerin besleyici değerleri azdır. Ancak eğer illa çiğ beslenmenin yanında ödül olarak pişmiş ev yemeklerinden de vermek isterseniz oranlarınızı aşağıdaki gibi güncelleyin.
-% 50-60 Kemikli etler (tavuk, kuzu, dana, domuz, balık, tavşan, av hayvanı eti vb.)
-% 10-15 Aynı hayvanların etleri (yürek, dil, kas, deri, doku, yağ vb.)
-% 10-15 Sakatat organ etleri (% 5 ciğer, geri kalanı böbrek, mide vb.)
-% 10 ev artıkları (domates, salça ve soğansız)
-Somon balık yağı (Günlük 500-1000mg omega-3)
Bu oranlar çiğ beslenmenin temellerini oluşturuyor. Oranların toplamı %100’e denk geliyor. Hesabınızı bir mutfak tartısı alıp 100gr üzerinden yapabilirsiniz.
Çiğ beslenme ile ilgili bloglarım devam edecek...