- Kategori
- Hayvan Bakımı
- Okunma Sayısı
- 4818
Çiğ beslenmenin temel oranları nedir?

Çiğ besinler
Aşağıdaki oran çiğ beslenme genel ilkelerini yansıtıyor:
-% 80 Et (Kas, yağ, deri, doku, eklem, yürek, dil)
-% 10 Kemik (Vitamin D)
-% 5 Karaciğer (Vitamin A, dikkat akciğer değil)
-% 5 Organ eti (barsak, yürek ve dil dışındaki diğer organ etleri)
-Somon balık yağı (Günlük 500-1000mg omega-3)
Ben kedilerime sadece pişmemiş çiğ et, tavuk, ciğer, organlar, kabuklu yumurta, tuzsuz peynir, yoğurt, balık yağından oluşan bir diyet uyguluyorum. Pişmiş besinlerin besleyici değerleri azdır. Ancak eğer illa çiğ beslenmenin yanında ödül olarak pişmiş ev yemeklerinden de vermek isterseniz oranlarınızı aşağıdaki gibi güncelleyin.
-% 50-60 Kemikli etler (tavuk, kuzu, dana, domuz, balık, tavşan, av hayvanı eti vb.)
-% 10-15 Aynı hayvanların etleri (yürek, dil, kas, deri, doku, yağ vb.)
-% 10-15 Sakatat organ etleri (% 5 ciğer, geri kalanı böbrek, mide vb.)
-% 10 ev artıkları (domates, salça ve soğansız)
-Somon balık yağı (Günlük 500-1000mg omega-3)
Bu oranlar çiğ beslenmenin temellerini oluşturuyor. Oranların toplamı %100’e denk geliyor. Hesabınızı bir mutfak tartısı alıp 100gr üzerinden yapabilirsiniz.
Çiğ beslenme ile ilgili bloglarım devam edecek...
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Hande Hanım,100g 1 kedinin tüm gün ihiyacı mı yoksa 1 öğünlük ihtiyacı mı? Benim 3 yavru (4aylık) 1 de anneleri var. Günde kaç kere beslemeliyim? cevabınız için şimdiden çok teşekkürler!
FUNDA FISEKÇI BAL 17.06.2010 13:56- Cevap :
- Funda hanım, her kedi için başı kadar bir miktarı düşünebilirsiniz. Oranlar için http://blog.milliyet.com.tr/Cig_beslenmenin_faydalari_ve_beslenme_miktari/Blog/?BlogNo=91772 bloguma bakın. 24.06.2010 1:46
Merhaba Başak Hanım bloglarınızda anlattığınız gibi çiğ etin yanında ev yemeklerinden de vermek istiyorum neler verebilirim.çok teşekkür ederim.
mehtap güngör 27.10.2009 16:37- Cevap :
- Mehtap hanım, Ev yemeği olarak pek çok kedi sitesinde tarifler var. Bulgur, pirinç ile etleri ve sebzeleri haşlayarak veriyorlar. Ev yemeğinden kasıt o ancak zaman aldığı içi çiğ beslenme bana pratik gözüküyor. Onun dışında sizin kendinize yaptığınız sebze ve et yemeklerinde eğer domates, soğan, sarımsak kullanmamışsanız vermeyi deneyebilirsiniz. Sevgiler. 06.11.2009 9:32