Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
188
 

Çiğ Köftenin Faydaları

Çiğ köfte derken bulgurdan yapılan yani etsiz olanı kastediyorum. İçine pul biber ve isot katılmaktadır. Ayrıca servis edilirken vitamin ve lif kaynağı olan kıvırcıkla sunulmaktadır. Üstelik bir de içine limon sıkılmaktadır. Bütün bunların bir araya gelmesiyle çiğ köfte sağlık için bulunmaz bir nimete dönüşmektedir. Vitamin ve antioksidan deposudur. Lif içeriğinden zengin olduğu için sindirim sistemine iyi gelir, açıkçası kabızlığı önler ve dolaylı olarak kolon kanseri gelişme riskini azaltır.  İçerdiği yüksek dozdaki C vitamini kişiyi soğuk algınlığı ve gribe karşı korur. Bulgurun glisemik indeksi düşük olduğu için şeker hastalarının da rahatlıkla yiyebileceği bir besindir. Son olarak bulgur folik asit de içermektedir ve hamile kadınlara tavsiye edilmektedir. Anne karnındaki çocuğun gelişmesi, özellikle zekâ gelişimi üzerine olumlu etkisi vardır.

Her yerde bulunabilmesi ve ucuz olması da büyük bir avantajdır.

Ben günde 1-2 dürüm tüketmekteyim ve çok faydasını görüyorum.

Şen ve esen kalınız.

Dr. Atanur Yıldız

10 Aralık 2019

Not: Bu yazı beslenme konusunda bilgilendirme amacıyla yazılmıştır, doktor tavsiyesi yerine geçmez, bir hastalığınız varsa doktorunuzun önerilerine uyun. 

Yalnıztürk bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Yurt dışında doktorların haplar yerine hamilelere bulgur yemelerini tavsiye ettiğini duymuştum..

jale kasap 
 10.12.2019 20:43
Cevap :
Doğru bir tavsiye. Yorum ve katkınız için çok teşekkür ederim.   11.12.2019 13:06
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 493
Toplam yorum
: 3122
Toplam mesaj
: 126
Ort. okunma sayısı
: 280
Kayıt tarihi
: 24.01.09
 
 

Tıp doktoru.  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster