Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Çiğbörek

Çiğbörek
 

Tatar Çiğböreği

…Evimizden eksin olmayan, hafta sonları anacığımın yaptığı, bizlerin vazgeçilmezi, çok sevdiğimiz, tatarların meşhur Çiğ böreğini denemenizi ve çok seveceğinizi düşünüyorum… (Rahmetli babacığım 1946 yılında kırımda İstanbul’a mülteci olarak gelen Kırım Tatarlarından.)

Malzemeleri

Un, 4 su bardağı
Yağsız kıyma, 125 gr.
Su, 1 su bardağı
Sıvı yağ, 1 su bardağı
Karabiber Soğan 1 adet
Yoğurt 1 çorba kaşığı

Soğanı ince olarak rendeleyin. Bir kapta kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın. Unu eleyip, yoğurdu, tuzu ve suyu da katıp, güzelce yoğurarak bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde eşit parçaya bölüp, yuvarlayarak topak haline getirin. Her birini unlanmış tezgâhta, merdane ile 16 cm. çapında açınız. Açtığınız hamurların ortalarına harcı paylaştırın. Yarımay şeklinde kapatıp uçlarını hamur keseceği ile keserek sıkıca birleştirin, yağı tavada iyice kızdırın. Hazırladığınız börekleri tavaya yerleştirip, her iki yanı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kâğıt serilmiş bir tabağa koyun. Börekleri bu şekilde kızartıp sıcak sıcak, ayran veya kolayla birlikte servis yapabilirsiniz… Afiyetler olsun. Mutlaka deneyin…

Sağlıklı günler...

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..