Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ciğer tava tarifi

Ciğer tava tarifi
 

Ciğer tavanın tadına kim dayanabilir ki? Beyin için gerekli olan colin, B12 vitamini, selenyum, demir ve çinko ihtiva eden karaciğeri yedikten sonra bünyenizde güçlülük yönünden bir fark hissedeceksiniz. Ciğer tava yapımı son derece kolaydır. Güzel bir ciğer tava yapımı için sinirleri ve damarları alınmış, taze bir karaciğer alınması gereklidir.

Malzemeler:

1 kilo dana ciğeri

2 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı iri tuz

1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber veya kırmızı toz biber

Tavanın dibini kaplayacak kadar sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Çukur bir kabın içine ciğerler koyulur, üzerine tuz, kekik ve pul biber ilave edilerek ciğerle harmanlanır.

Baharatla harmanlanmış ciğerlere iki çorba kaşığı un ilave edilerek ciğerler unla harmanlanır.

Geniş teflon bir tavaya veya tencereye yağ koyulur ve yağ ısındıktan sonra ciğerler ilave edilir. Altı hafifçe kızaran ciğerler alt üst edilerek karıştırılır.

Ocağın altı kısılarak ciğerler sık sık karıştırılarak pişmesi sağlanır. Ciğerleri kurutmadan ve yakmadan pişirmek gerekir.

Ciğerler pişince ocağın altı kapatılır ve sıcak sıcak servis yapılır. Ciğer soğanla ve tere otu ile beraber yenilince hafif bir yemek haline geliyor ve insanı rahatsız etmiyor.

Afiyet olsun. Sağlıklı günler sizin olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..