Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '16

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
124
 

Ciğer yahnisi

Ciğer yahnisi
 

CİĞER YAHNİSİ


Bu tarif evimizde sevilen bir yemek olup, yapımı kolaydır. Karaciğer demir yönünden zengin bir sakatattır. Protein ve A vitaminince zengin oluşu da ciğeri mutfaklarımızda daha sık pişirmemiz için yeterli  bir sebep diye düşünüyorum...

MALZEMELER:

1 takım kuzu ciğeri

5-6 adet orta boy piyazlık doğranmış kuru soğan

1 demet ince kıyılmış maydanoz

1,5 su bardağı zeytinyağı

yeteri kadar tuz ve toz kara biber

YAPILIŞI:

Küp küp doğranan ciğer, sudan geçirilip derin bir tencereye alınır. Kısık ateşte tencere kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Zeytinyağı ve soğan eklenip arasıra karıştırılarak kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir. Kıyılmış maydanozun yarısı ilâve edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp, demlendirilir. Servis tabağına alınıp kalan maydanozla süslenir.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 23
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 999
Kayıt tarihi
: 09.03.15
 
 

1960 yılında Kırşehir'de doğdu. Babasının memuriyeti dolayısı ile Türkiye'nin birçok ilinde bulun..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster