Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Cihan Oskay yetmezse Tuncay Güney'e başvurulsun!

Cihan Oskay yetmezse Tuncay Güney'e başvurulsun!
 

Şikeyle ilgili ilk bombaydı Cihan Oskay. Telegol programında, titreye titreye, tiklerinin müsade ettiği kadarıyla  yaptığı açıklamalarla, gündeme düşmüştü. Ardından adamın ciddiye alınmayacak kadar rahatsız olduğu tesbit edilmiş, Fenerbahçe Kulübü ise soru işareti kalmaması için iddiaların araştırılmasını istemişti.

Yıllar sonra aynı vatandaş, cinayet suçlamasıyla cezaevine düşmüş, Aziz Yıldırım tutuklanınca da "cinayeti de aslında Aziz Yıldırım'ın çetesi işlemişti!" diye müracaatta bulunmuştu.

Bu kadar psikolojisi bozuk bir cinayet sanığından da medet umduğuna göre, şike davasında, iddia makamının durumu hakikaten vahim demektir.  Bu Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe için oldukça sevindirici bir durum.

İddianamenin her satırını çürüten ve aslında bu kalabalık dosyaların, işin içinde bir halt varmış gibi göstermek maksatlı olduğunu açığa çıkaran Aziz Yıldırım, mevzunun  Şike olmadığını da tüm kamuoyuna gösterdi. Öyle ya bu kadar kalabalık dosya yerine tek suçüstüyle yakalanacak para, çek ya da alış veriş görüntüsü işi bitirebilirdi. Malum medyanın dile getirdiği; ne para dolu çanta, ne para sayma görüntüsü, ne de başka bir suç unsuru iddianameden çıkmadı.  Aslında bu kadar kuru sıkı hazırlanan bir iddianamedeki kağıt israfı  bile; Hakimin, Savcının kafasına bu dosyaları atmasını  gerektirirdi. Davanın nasıl olupta bu Hakime denk getirildiği de başka bir araştırma konusu.

Şikeyi sahada yapabilecek futbolcu ve teknik direktörler dışarıda ama Aziz Yıldırım şikeyi tek başına! yaptığı için çıkarılmadı. Davanın şu andaki açıklaması bu kadar.

İddia makamı artık başka çare bulamadığından olsa gerek bir aklıevvel cinayet sanığına umut bağladı. Sanırım bundan da bir şey çıkaramazlarsa Kanada'da Ergenekon'u ortaya çıkaran Tuncay Güney'e müracaat edecekler. Artık tek çare o kaldı. Aziz Yıldırım Ergenekon'un spor ayağı ya, mutlaka Tuncay Güney'de birtakım bilgiler mevcuttur.

Keser ve sap misali dönen devranda; Türk Futbolunu kendi amaçları uğruna, bu duruma düşürenlerin hesap verecekleri günleri görmek, şimdilik tek umudumuz.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..