Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Çıkarcı Mahluklar...

                                                          Çıkarcı Mahluklar...
Sevgili Okurlarım: Bugünkü Yazımın başlığı olarak attığım, insan kavramını temel aldığımızda yan yana geldiklerinde birbirlerine uygun düşen “Çıkarcı Mahluklar” kelimelerinin kavramsallaştırması üzerinde durarak, benim de olduğu gibi herkesin de çevresinde çok sık olarak gördüğü çıkarcı insanların en belirgin özelliklerinin neler olabileceğini: Dünya görüşüm, bu tür insanlarla girdiğim ilişkilerde edindiğim izlenimlerim ve algı düzeyimi Sizlerle paylaşacağım. 
 
Bunu yaparken de işe TDK’ya göre, menfaat kelimesinin ihtiva ettiği anlam ile başlayacağım. TDK'ya göre menfaat kelimesi 'çıkarcı' şeklinde ifade edilmektedir. Kendi çıkarını düşünen birey veya toplum olarak dile getirmek ile özellikle başkalarının ne düşündüğünü önemsemeden sadece çıkarlarını düşünen birey şeklinde tabir etmek te mümkün. Yine TDK’ya göre ‘Mahlukat’ kelimesinin anlamı nedir? diye baktığımızda ise; TDK Türk Dil Kurumu, “Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan ‘mahluk’ kelimesini 'yaratık' anlamı üzerinden ifade ediyor. Özellikle gerçekte olmayan ve ancak hep korkulan varlıklar için dile getiriliyor, diyor.
 
Bu açıklamalardan yola çıkarak  çıkarcı ve mahluk kelimeleri ve bu iki kelimenin yan yana geldiğinde ortaya çıkardığı insan tipi ile ilgili bendenizin yapacağı değerlendirme ise, şu yolda olacak: Çıkarcı Mahluklar olarak tabir ettiğimiz insanların su üstüne çıkan vasıfları arasında her konuda yalan söylemelerini ve kendilerini her konuda alim ve üstün göstermeye çalıştıklarını görürüz. Böyle yaparken de, bencil bir tutum içine girerek ve narsist bir kişilik sergileyerek aslında başkalarının duygu, düşünce ve özel hayatlarına hiç saygı göstermediklerini ve değer vermeyen bir tutum içine girdiklerini görürüz. Yine olduklarından farklı görünerek, sahte davranışlar sergilemeleri ile bencil ve ikiyüzlü olmalarını söyleyebilirim Sizlere.
 
Bendeniz bu bağlamda eğer Sizlerin de, çevresinde veya yakınında bu tip gereksiz, sevimsiz, göstermelik ve çıkarcı insanlar varsa bu kişilerle ilişkilerinizi şartlarına göre gözden iyice bir geçirip, sonrada olan zararlarını ya da olası zararlarını minimum seviyeye çekin demeyeceğim asla.
 
Sizlere bunun yerine çıkarcı mahlukları tez elden terkedin diyeceğim. 
Görecekseniz böyle yapmakla kazanan Sizler, olacaksınız.Çünkü çıkarcı insanlar doğru tarafta duran saf ve iyi niyetli dürüst insanlardan maddi veya manevi menfaat sağladıklarında ya da öyle olduğunu kurnazlıkla var saydıkları dahi aslında farkına varamadıkları zarardalar, ziyandalar ve her türlü kayıp içindeler!
 
Bunun da neden böyle olduğunun yanıtı aslında çok basit! 
Kendilerine ve başkalarına yaptıkları kötülüklerin hesap kitap gerektiren akıllı bir tarafı olmadığı gibi bu türde çıkarcı insanların iyi bir hayatı, bir iç huzurları ve gerçek anlamda bir mutlulukları da olmaz, olamaz, efenim. 
 
Sizleri, köşeme bir daha ki yazımda kaleme alacağım önemli bir konuda yeniden görüşmek umuduyla bekliyor, saygıyla selamlıyorum. 
 
Sağlıcakla, huzurla, güvende ve sevgiyle kalınız, diyorum.
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..