Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Çıkarım esnerim

Çıkarım esnerim
 

Cem Yılmaz'ın Bir Tat Bir Doku isimli gösterisinde ışın kılıcının formuyla ilgili yaptığı bir espriydi bu.

Işın kılıcını göstererek şöyle diyordu.

''Çıkarım Esnerim.''

Ben bunu günümüzde siyasetçilerimizde de görüyorum. Kendi görüşünün kendi adamlarıyla çıkışını bulamayanlar hemen başka alanlara yönelmekte gecikmiyor. Çıkar uğruna dostluk, kardeşlik naraları dillerinden düşmüyor. Bir gün el ele olanlar ertesi günü kavgalı olabiliyor. Bir gün değiştim diyenler sonra değişmediğini söyleyebiliyor.

Tüm hesaplar gizli. Tüm planlar karışık. Herkesin planında diğerini rakip olarak görmesine rağmen ona da yer var. Kimse ne yaptığını bilmiyor ama sorunlar devam ediyor. Arka planda neler olup bittiğini anlamıyoruz. Şeffaf devlet anlayışı yok çünkü. Ha keza, birileri sorduğundaysa hemen sus-pus edilmeye çalışıyor. O kadar özelleştirme yapıldı paraları nereye gitti diye sorulur, size ne denir.

Bu gemiler-gemicikler alınıyor nereden geliyor değirmenin suyu diye sorulur, cevap gelmez.

Diğer müslüman ülkelerdeki bakan eşleri neden bizim bakan eşlerimiz gibi sımsıkı kapalı değil diye sorulur, mantıklı cevap alınamaz.

ABD'ye sürekli gidip geliniyor nedir bu samimiyet diye sorulur, durum değişmez.

Sonuçta güçlü bir lobi oluşmuş durumda. Bu lobi aleyhte yazan-çizen herkesi pes ettirmekle görevlenmiş gibi çalışır.

İster ulusal bir gazetede yazsın, ister kendi halinde yazsın aleyhte yazan herkese tepki koymakla yükümlüdür. Kimisi ağır hakaretlere varacak kadar ileri gider, küfürler sayar. Küfürün aciz insanların işi olduğunu hatırlatmak isterim. Ne yazık ki bu durum bazılarını pes ettirmektedir. İki kuruş tepkiden korkar hale gelirler. Yazamazlar. Kalanlarsa tepkilere inat yazmaya devam edecektir.

Bak Sen Şu İşe

Taha Kıvanç takma adıyla (nedense) da yazan Fehmi Koru 22 Temmuz seçimlerinde hile olduğunu söyleyenlere kahkahalarla gülmüş, alaylı yazılar yazmıştı. Gelin görün ki bugün kendisi ABD seçimlerinde hile olabileceğini söyledi. Yani Türkiye'de olmaz ama orada olabilir. Yazının ilk cümlesini şimdi anladınız mı?

''Çıkarım esnerim.''

Özgün Kaplama

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..