Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

10 Ağustos '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çikolata ile ilk tanışmamız...

Çikolata ile ilk tanışmamız...
 

Anam beni Bezirci' de (Sivas' da bir semtin ismi) Dispanser' e oturdu. Kötü kötü öksürüyor, dedi. Kesik, kesik öksürüyorum. Filmimi çektiler. Bir hafta sonra gittik. Verem Hastahanesi’ ne sevk...

Filimde ciğerlerim buğulu çıkmış. Verem Hastahanesi’ nde yine filmimi çektiler. Sıra var. Onbeş gün sonra gittik. Bekleyin, dediler. Doktor sizinle konuşacak. Annemi çektiler bir yana. Benden uzakta konuşuyorlar. Anam, sapsarı geldi yanıma. Eli ayağı titriyor. Doktor demiş ki, kötü. Ciğerler elden çıkmış. Sanki yetmişlik, sigara içen, hasta bir adamın ciğerleri. Bu çocuk çok yasamaz, altı aya kadar olur. Gönlünü hös tutun. Başka yapılacak bir şey yok. Ama yine de, kontrole geleceksiniz.

Anam, babam karar almışlar. Demişler ki bu çocuk, bakkaldan ne isterse alsın. Bakkala da demişler. Sen ne isterse ver. Yaz deftere.

Nestle Krokan diye çikolata ile o zaman tanıştım. Daha doğrusu ilk çikolata ile tanışmam "Nestle Krokan" la oldu. Kıtır, kıtır. Bir tuhaf, alışkın olmadığımız ama hos bir tadı var. Bir de parmak çikolata. İlk gün çikolata’yı çok yemişim. Aksam kustum. Bizimkilerin dünyası iyicene karardı. Çocuk, kara kara kusuyor. Sanki ciğerleri sokulmuş ağzından geliyor, diye vahlasiyorlar.

Verem Hastahanesi’ne gittik. Kontrol için. Yine filim.

Bir hafta sonra doktora gittik. Doktor, Hanim gözün aydın, dedi. Bu çocuğun hiç bir şeyi yok. Filmini karıştırmışız. Zaten filmimi karıştırdıkları adam da, sizlere omur...

Bizim bakkalda ki hesaplar kapandı. Nestle Krokan'la tanismisligimiz orada kaldı.

Sevgili Nestle Krokan!... Kısa bir tanismizligimiz oldu ama, seni çok mu çok özledim...

(Namussuz buralarda da bulunmuyor!)

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..