- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolata soslu çilekli kazandibi
ÇİKOLATA SOSLU ÇİLEKLİ KAZANDİBİ
Kazandibini bir de çilekli ve çikolata soslu olarak denemeye ne dersiniz...
MALZEMELER
100 gram bitter çikolata
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1.5 su bardağı toz şeker
1, 5 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
250 gr. çilek
1/2 kg. süt
1 yumurta sarısı
1/2 paket vanilya
HAZIRLANMASI
Tencerede süt ve şekeri kaynatalım. Sulandırılmış pirinç unu ve nişastayı çırparken yumurta sarısını ilave ederek karıştıralım ve yavaşça kaynayan süte ilave edip 5 dakika pişirelim. Ateşten alırken hindistan cevizini ve vanilyayı ilave edelim.
Borcama, pişirdiğimiz muhallebiden 2 kepçe dökerek yayalım ve kısık ateşte altı kızarana kadar çevirerek pişirelim.
Yıkanmış çilekleri ince dilimler halinde keselim ve tenceredeki kalan muhallebiye ilave edip karıştıralım.
Çilekli muhallebimizi de borcamın üzerine döküp, soğumaya bırakalım
Soğuyunca 2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Benmari usulü çikolatamızı eritelim.
Dolaptan çıkarttığımız kazandibini dilimleyip ters çevirerek servis tabağına alalım ve üzerine erimiş çikolata sosunu gezdirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.