Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Çikolata Tasarımı

Çikolata Tasarımı
 

Çikolata Tasarımı


Çikolata kelimesinin mutluluk verdiği şu hayatta yaşayıp gidiyoruz sevgili okur. “  desem,  “ Aman ne dertliymişsin be yavrum. “ dersin o yüzden yazıya tabi ki böyle bir giriş yapmayacağım. Konumuz tabi ki çikolata ama! Doğru anladın evet. Kabul edelim çok seviyorsunuz? Genelde kadınların ayrı bir sevgisi var, çocuklar hastası, erkekler de seviyor canım bakmayın kadınlarla bütünleştiğine. Onu bunu geç de çikolatanın nesini anlatabilirim bu sefer sizce?

Daha önceki yazılarda çikolata üretim prosesinden, farklı çikolata çeşitlerinden ve çikolata kavramından fazlasıyla bahsetmiştik. Bu sefer sıra neye geldi? Tasarııııım! Şu gıda üretimleri ve tasarım kelimesinin aynı cümle içinde kullanılmasına bile deliriyorum. Mükemmel şeyler ortaya çıkıyor, inceliyorum  ve bakıyorum tekrar mutlu oluyorum. Şimdi normalde çikolata dediğin pakette olurdu değil mi? Ya da işte en fazla farklı şekillerde yuvarlak ,kalp, yıldız, bebek şeklinde. Bu sefer karşılaştığım çikolata üretimi kendisini fazlasıyla aşmış! Tamam farklı tasarımları görüyoruz her geçen gün ama bu bir tık üstünde hepsinin sanki.  Öncelikle bu karşılaştığım çikolata üretimi el yapımı çikolatalardan oluşuyor, istediğimiz konsepte göre de tasarımlar değişiyor. Fanatik ve futbolla arası çok iyi olan biri için çikolata krampon ve kupa şeklinde üretiliyor. Minik bir kız için veya hala içinde minik kızı yaşatan süslü kadınlarımız için ise elbise, uçak, topuklu ayakkabı şeklinde tasarlanan çikolatalar mevcut. Sadece bunlar değil, daha birçok farklı çeşit var. Benim en çok beğendiğim ise makyaj malzemesi setini andıran ve isimlerden oluşan çikolata seti. Farklı gıda tasarımlarıyla artık daha fazla karşılaşacağız anlaşılan.

Çikolatayı ve hayatı daha tatlı hale getiren tasarımlara her zaman sonsuz saygımız ve hayranlığımız var. Bildiğin çikolata işte, farklı kalıplara giriyor ve bir anda tüm çikolatalara fark atıyor. Sırf özgün fikir ve yaratıcı düşüncele başarıyor bunu, ne mutlu farklı kalıplara girip özgürleşiyor…

Not : “ Tasarımın çikolataya büyüsü.”                                                               Sağlıkla Kalın!

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..