Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Çikolatadan Haberler

Çikolata aşıkları! Toplanın.

Dınınınının! Bu bir yeni ürün tespit ve inceleme çağrısıdır…  ( Koşma sesleri!)

Biliyoruz ki gıda sektörü kendisini sürekli yeniliyor. Günden güne bildiğimiz ürünler geliştiriliyor veya farklı ürünler karşımıza çıkıyor. Bu sektörde incelenecek ve araştırılıp, konuşulacak, yazılacak öyle fazla şey var ki… İtiraf etmeliyim içlerinden en sevdiğim alan şu Ar-ge kısmı. Eski okurlarım bilir, kurduğum klasik bir cümle var: “ Yeni ürün, heyecanlandırır, rekabeti arttırır. “

Şimdi söz konusu hem yeni ürün hem de çikolata olunca bende yarattığı etki iki kat oldu. Sizlerle bu köşede her türlü çikolata türünü konuştuk, Ruby çikolatadan gir, kuvertürden çık. Hatta yüz yüze eğitimin başladığı sıralar anlattığım, şu “Ruby” çikolatası gıda bölümündeki öğrencilerin öyle ilgisini çekti ki. Okullar açılır açılmaz onlara bu farklı üretimden de bahsederim. Şuan içlerinden bu satırları okuyan varsa da, ikinci baskı yaparız fena mı gençler? : ) Şş sessiz, konuyu dağıtma.

Bu sefer dikkatimi çeken: “Karamelize Beyaz Çikolata

Beyaz çikolatayı zaten seviyorsanız bir de onun karamelize olmuş halini hayal edebilirsiniz. Bu ürün %86 Karamelize beyaz çikolata içeriyor. % 14 antep fıstığı ve fıstıklar bütün şekilde. Bu bütün fıstık olayı önemli, duyusal olarak siz tüketicileri etkiliyor. Küçük bir ayrıntı gibi dursa da bence can alıcı bir nokta. Bu üretimdeki diğer bir hassas nokta ise, karamelize şeker kullanılması. Yani bu çikolatayı diğerlerinden ayırıp bu köşeye taşıyan tam da bu. Kare şeklinde ve 60 gramlık ambalajlarda raflarda bize el sallıyor şu sıralar. Seversin ya da sevmezsin, sana kalmış.

Üretici bu bebekten bahsederken ona: “Çikolatanın Altın Çağı” demeyi tercih etmiş , bense : “ Şş fıstık baksana, bütün antepli! Sana diyorum.” gibi seslenişlerde bulunup sonra tüketiyorum.

Sektörün hep böyle canlanması ve renklenmesi dileğiyle…

Not: “Çikolata platoniği . “

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..