Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çikolatalı, meyveli pasta(Yılbaşı pastası)

Çikolatalı, meyveli pasta(Yılbaşı pastası)
 

Yeni yıl yaklaşıyor, yeni yıl için herkesin sevebileceği özellikle çocukların hayır diyemeyeceği ballı, muzlu ve başka meyvelerden oluşan çikolatalı, meyveli pasta tarifini çok seveceksiniz. Çocuklar yeni yılda ne yerse yesin yemeğin sonunda yılbaşı pastası isteyeceklerdir onun için onlar istemeden biz hazır tutmalıyız.

Yeni yıl için uğraşınız çok olacağından biraz kolay yöntemi seçmenizde yarar var yani hazır pasta tabanı ve hazır kakaolu puding kullanmanız pastanızı çok çabuk yapmanızı sağlayacaktır.

Bu pasta doğum günü pastası olarak da ve hanım günlerinde de çok iyi bir ikram olacaktır.

Bu pastayı kabarması ve hamurunun kurumaması için buzdolabına koymamak gerekir, kakaolu olduğu için kolayca bozulmayacaktır.

Malzemeler:

1 tane pasta tabanı

1 paket kakaolu puding

1 çay bardağı süt(pasta tabanını ıslatmak için)

2.5 su bardağı süt( pudingi pişirmek için)

50 gram tereyağı

2 tane muz

2 çorba kaşığı bal

1 tane mandalina

Çekirdeksiz yaş üzüm taneleri

Yapılışı:

Pasta tabanı ortadan ikiye ayrılarak her parçanın üzeri sütle ıslatılır.

2 tane muz dilimlenir ve 2 çorba kaşığı bal içinde karıştırılır. Mandalina dilimlenir, üzümler de çöpünden ayrılarak güzelce yıkanır.

Kakaolu pudinglerin üzerinde 3.5 su bardağı süt kullanın diye yazar ama biz koyu kıvamda yapacağımız için 2.5 su bardağı süt kullanmalıyız.

Çukur bir tencerenin içine sütü ve puding paketinin içindekini boşaltırız ve karıştıra karıştıra pişiririz. Puding koyulaştıktan sonra 50 gram tereyağını koyarız ve tereyağı eriyene kadar karıştırırız.

Alt tabanın üzerine kakaolu pudingin yarısı yayılır ve üzerine ballı muz dilimleri dizilir. İkinci kat pasta keki üzerine konularak onun da üzerine puding yayılır ve pudingin üzerine artan ballı muz dilimleri, mandalina dilimleri, üzüm taneleri konularak pastanın soğuması beklenir.

Pastayı buzdolabına koymadan soğumasını bekleyin ve pasta soğuyunca servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..