- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolatalı Kestane
Kestaneler toplanmaya başlamış. Mahsul bu sene çokmuş. Kestane = kış keyfi. Onu en güzel biçimde sunmaksa keyfin sırrı. İnşallah bu kış bolca kar da yağar. Doğaya şifa bizlere olsun kar.
Sobalar kalktıktan sonra evde kestane pişmez sandık ama fırında da gayet güzel oluyormuş. Denemenizi tavsiye ederim.
Kestaneleri yıkadıktan sonra ortalarına bıçakla çizik atalım bir saat az şekerli suda bekletelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürelim 30-35 dakika ara ara karıştırarak pişirelim ortaları açılınca fırından alalım.
Yanına ben mari usulü eritilmiş krem çikolata işte kestane keyfi. Afiyet olsun...