Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çikolatalı mantı

Çikolatalı mantı
 

Çikolatalı mantı


Konya'da küçük kareler halinde kesilip içerisi çikolata ile doldurularak hazırlanan ve çikolata sosu ile servis edilen mantı ilgi görüyor

Konya’da bir lokantada hazırlanan çikolatalı mantı ilgi görüyor. 

Lokanta sahibi Ahmet İlarslan, yeni açtığı iş yerinde farklı tat arayışına girdiğini ve çikolatalı mantı yapma fikrinin oluştuğunu söyledi. 

Çikolatalı mantı yapımının oldukça farklı olduğunu vurgulayan İlarslan, önce mantının yufkasını hazırladıklarını, yufkayı küçük kareler halinde kestikten sonra da her parçanın içine çikolata yerleştirdiklerini belirtti. 

Daha sonra kendilerine özgü bir teknikle kare halindeki parçaları kenarlarından birleştirerek, gül şekline getirdiklerini anlatan İlarslan, ''İçerisi çikolata ile dolu olan gül şeklindeki mantıyı yağda kızartıyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra sarmısaklı yoğurt yerine çikolata sosuyla müşterilerimize servis ediyoruz'' dedi. 

TATLI NİYETİNE TÜKETİLİYOR
İlarslan, müşterilerin çikolatalı mantıya farklı tepkiler gösterdiğini, genelde tatlı niyetine tüketildiğini söyledi. 

Müşterileri arasında Kayserililerin de olmasının kendisini sevindirdiğini vurgulayan İlarslan, şunları kaydetti: 

''Kayserili müşterilerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. Onlar bu işin uzmanı olduğu için beğenileri bizim için önemli. Çok sayıda müşterilerimiz haftada 1 kez, bazen 3 günde bir çikolatalı mantı yemek için lokantamıza geliyor. Bugüne kadar olumsuz bir tepki almadık. Müşterilerimiz genelde memnuniyetlerini bildiriyor.'' 

Birçok mantı ustasının kendilerinden çikolatalı mantının tarifini istediğini ifade eden İlarslan, ancak mantının yapılış şeklini kimseyle paylaşmadıklarını bildirdi. 

Türkiye'de Konya dışında başka bir yerde çikolatalı mantı çeşidine rastlamadıklarını belirten İlarslan, ''Çikolatalı mantıyı Konya'da etli ekmekten sonra ikinci sıraya getirmeye çalışıyoruz'' dedi. 

 
Toplam blog
: 10
: 5030
Kayıt tarihi
: 01.12.10
 
 

İlgi alanlarım: Çikolata ve çikolata ile ilgili olan herşey.. İstanbul'da gıda sektöründe ( çikolata..