- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolatalı Mousse
Malzemeler
250 Gr Çikolata
1 Çay Bardağı Süt
3 Yemek Kaşığı Şeker
200 Ml Krema
4 Yumurta Akı
2 Yumurta Sarısı
Hazırlanışı
Çikolataları küçük parçalar bölün.
Küçük parçalara bölünmüş çikolataları benmari şeklinde eritin.
Bir tencereye süt ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırın.
Bir kaba yumurta sarılarını koyup çırpın.
Kaba yavaş kaynayan süt - şeker karışımını ekleyip iyice çırpın.
Eritilmiş çikolata kabına diğer karışımı ekleyin.
Birleşen kabı buzdolabına koyun.
Bir kaba yumurta beyazlarını koyun.
Kabı benmariye oturtup katılaşıncaya kadar hızlıca çırpın.
Yumurta beyazlarının önce çeyreğini çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Sonra kalan yumurta beyazlarını da karışıma ekleyip, hafifçe karıştırın.
Bir kapta 200 Ml kremayı iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
Kremayı çikolatalı karışıma ekleyip yine havasını söndürmeden yumuşak hareketlerle karıştırın.
Karışımı servis kaselerine koyun.
Tatlımızı 4 saat buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkarttıktan servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Ahmet KARAGÖZLÜ