- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolatalı unsuz kek
Unsuz olduğu gibi bir de şekersiz, üstelik ağızda eriyen, yumuşacık dokusu ile bu tarife kek demek haksızlık olur gibi geldi, biz evde pasta diyoruz. Özellikle, özel günler için sizi yormayacak ama herkesi size hayran bırakacak mükemmel bir tarif. Sadece üç malzeme ile, verdiğim ölçüyle on-oniki kişilik bu tarifin hazırlaması on dakika, pişirme süresi ise onbeş dakika. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 6 yumurta (oda ısısında)
- 450 gram çikolata (oda ısısında)
- 227 gram tereyağı (oda ısısında)
- iki yemek kaşığı Rum (istenirse)
Hazırlanışı:
- Bütün malzemeleri bir gece öncesinden dışarıda bekletin, hepsinin oda ısısında olması önemli.
- Tereyağını eritin ve küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı içinde krema kıvamına gelene kadar eritin. Bu aşamada eğer kullanacaksanız içine rum ekleyin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
- Yumurtaları benmari usulü (kaynayan suyun ustünde başka bir kapta) büyük bir kapta iki, üç katı kabarana kadar el mikseri ile çırpın.
- Çikolatalı karışımı, kabarmış yumuraların içine iki kere de ekleyin ve içinde hiç beyazlık kalmayacak şekilde karıştırın, kalın krema kıvamında bir karışım elde edin.
- Karışımı dışını folyo ile kapladığınız 20 cm'lik kelepçeli bir kalıba boşaltın ve kalıbın yarısına gelecek şekilde, içine sıcak su eklediğiniz bir tepsi içinde benmari usulü, 218 derece de 5 dakika pişirin. Kekin üzerini folyo ya da yağlı kağıt ile örtün ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin. 10 dakika sonra, fırını kapatın ve keki içinde 45 dakika bekletin.
- Fırından çıkan keki soğutup, buzdolabında en az üç saat bekletin. Bir gün bekletirseniz çok daha iyi olacaktır.
-
Taze kırmızı meyvelerle, çikolata parçalarıyla ya da dondurmayla, dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com/