- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolatanın saklanması
Badem roche çikolata
Çikolata neme, kokuya, ısıya, ani hava değişimlerine ve ışığa karşı (güneş ışığı) duyarlıdır. Çikolata her zaman için kapalı bir kutuda hava almayacak şekilde serin ve kuru bir yerde 12 - 20 derece arasında muhafaza edilmelidir. Çikolatayı buzdolabına koyduğunuzda ve dışarı çıkardığınızda ani hava değişimine maruz kalacağı için bir süre sonra parlaklığını kaybedip üzerinde beyaz bir katman oluşur. Bu durum çikolatanın bozulduğu anlanıma gelmez, sadece hoş görünmeyen bir renk değişimine maruz kalır. Bu yüzden çikolatanın buzdolabına konulmaması gerekir. İdeal nem oranı çikolata için % 60-65 arasıdır.