Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '08

 
Kategori
Spor
 

Çıktık açık alınla turnuvada son maçtan!

Çıktık açık alınla  turnuvada son maçtan!
 

****UĞUR'lar olsun!****


Maçın sonucu ne olursa olsun, üzülmeyecektim. Kazanırsak ballı börek olacaktı, kazanamadık ay-yıldızlı çörek oldu... Olsun sonunda aç kalmadık, gözümüz de gönlümüz de doydu. Güzel veda ettik turnuvaya. Almanlar yenmesine rağmen maçın sonunda bozguna uğramış gibiydiler. Teknik direktör Löw nasıl zıpladı gol atınca, bir ara tırnaklarını yedi bitirdi.

Milli Takım kadrosuna, oyun düzenine diyecek bir sözüm yok, kalan sağların hepsinin performansı güzeldi. En zayıf bölge savunma bile göz doldurdu. Mehmet Topal ilk kez o bölgede oynamasına rağmen iyi kurtarışlar yaptı. Rüştü'nün klasik kale terketmeleri olmasa yine yemezdik o ilk golü. Rüştü'ye fazla gelmeyince top oyundan soğudu, bir kez geldiler o da gol oldu. Sevincimiz kısa sürdü...

Maçın parlayan yıldızı Uğur Boral'dı. Benim içime doğmuştu Uğur'un gol atacağı, Uğur-lu olacak diyordum, çünkü o diğer maçlarda fazla şans bulamadı ve iyice hırslandı. Hem Almanlar için de çok tanıdık değildi.

Bu Semih denen çocuğa ne desek azdır, heykelini diksinler Saraçoğlu'nun önüne. Her kritik maçta olduğu gibi yine yapacağını yaptı. 2-1 düştüğümüz durumda 86. dakikada yine ayaklarını konuşturdu. Son dakikalarda hep gülmüştük ama bu kez öyle olmadı, 90. dakikada Lahm 3. golü attığında gözüm Semih'i aradı, bir gol daha olur mu, diye. Olmadı hakem düdüğü çalmaya çoktan hazırdı. İsviçreli hakem Massimo Busacca tarafsız oynattı demek ne mümkün, hele de yan hakem kararları.

****
Buraya kadarmış yolumuz! Şimdi Almanya kazanırsa kupayı, 3. olacağız. Gerçi kim kazanırsa kazansın, farketmez.

İspanya kazanırsa Fenerbahçe tarafından transfer edildiği bugün açıklanan Luis Aragones, taraftarların tepkisine rağmen kupa kazanmış komutan olarak fiyakalı bir şeklide kabul görecek. Keşke kupayı alınca vazgeçse! Rahmetli Ecevit'in dediği gibi hiç içime sinmiyor, bir kere 34. yılıymış, miadını doldurmuş, yaşını başını almış, öyle tarihe geçmiş bir başarısı da yok. Çalıştırdığı takımlara bol bol İspanya Kral Kupası'nı kazandırmış.

Yoksa Fenerbahçe'de gelecek sezon tek hedef "Türkiye Kupası" mı?

Sözün bittiği yerdeyiz, iyi oynayamadığımızda kazandık, iyi oynadığımızda kaybettik, yenilgiye üzülsem de başımız dik ayrıldık sahadan bu güzel ve sevindirici...

Ha, bir de kurban edilmekten kurtulan 1111 koyun adına sevindim, bir kurban bayramına dek gün görsünler garipler!

****

Euro- 2008 bize epeyce puan ve prestij kazandırdı. Favorileri geçtik-eledik, dünya gazetelerinde günlerce manşetlerde yer aldık. Önce alaycı başlıklarla sonra şaşkın ördek bakışlarıyla.

Turnuvada olmayan futbolun anavatanı İngiltere bizim tekerleme gibi isimli Kazım Kazım'ı sahiplendi ve onun oyunuyla gururlandı. Semih, her vakit ve her koşulda gol atacağını kanıtladı. Arda'yı kimse tanımıyordu, şimdi cimbomda tutmak zor olacak, gitsin, gitsin, bizim için iyi olur, Servet de gitsin!

Olumsuzluklar ise Volkan'ın ceza almasını sağlayan hareketi ve kolay kart görmeleri.

Yaşayarak öğrendiler...biz de....

Bu arada Fatih Hoca takımı bırakma kararı almış, onun için de hayırlı olsun, bu kadar eleştiriden sonra ayrılması mantıklı. Yine de milletçe teşekkür ederiz buraya kadar gelmemize katkısı olduğu için.


Hepinize iyi geceler!

Resim Milliyet Galeri'den
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..