Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '06

 
Kategori
Haber
 

Çil çil altın..!

Çil çil altın..!
 

Her gün televizyonlarda karşılaştığımız haberler... Çil çil saçılan altınlar! Aşiret düğünlerini az çok televizyonlardan hepimiz görmüşüzdür. İnsanın ağzının açık kalmaması mümkün değil. Bir bireyin taşıyamayacağı kadar altın... Altından gelin gözükmüyor, bir gün Urfa' da, bir gün Van'da, bir gün bilmem nerde! İnsanın içini açan bu görüntülerden sonra burda fakir halkı sorgulamadan edemiyor insan.

Nerde kaldı fakirlik o zaman, madem bu kadar dağıtacak altınınız var neden Doğu' da o yok bu yok diye yakınıyorsunuz. Neden sürekli Batı'ya muhtaç görüntüsü vererek buradaki insanlardan medet umuyorsunuz. Evet olmayabilir, herkesin herşeye ihtiyacı olabilir. Ama neden bölge halkına istihdam yaratmıyorsunuz.

Pekala o altınlarla herşey yapılabilir, mesela bir fabrika kurulabilir, insanlar işe alınabilir, üretime katılması sağlanabilir. Ne yazık ki bunları uygulayacak zihniyet yok diyenlerede cevabım hazır! Bir çok aşiret ağasının oğlu kzı büyük şehirlerde okuyor. Onlarında mı yapacak zihniyeti yok? Yoksa ben yanlış mı biliyorum, bunlar bir senaryodan ibaret mi? Her gün bir çok dizi bu ve bunun gibi konularla yayına giriyor. Sokağa atılacak paraları var demek ki...

Bir kaç gün önce bir aşiret düğününde İbrahim Tatlıses'in kafasından aşağı tam tamına 80000 Dolar para saçıldı. Hayretler içindeyim ben! Belki biraz bencilce gelecek ama Doğu' nun bu yakarışı bu halde bana hiç inandırıcı gelmiyor. O ağalardan bir 80000 doları saçmak yerine bir okula bağışlasa belki de kurtarıcı onlar ilan edilir. E tabi işlerine gelmiyor, kendilerini açamamak değil onların sorunu, kendilerini aşamamak!

 
Toplam blog
: 11
: 1082
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

1984, İstanbul doğumluyum.İki çocuklu bir ailenin büyük çocuğuyum. Karadeniz Teknik Üniversitesi, ..