- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çılbır
Alıntı.
Malzemeler
4 Adet Yumurta
250 Gr Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sirke
3 Diş Sarımsak
50 Gr Kahvaltılık Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
Yeterli Miktarda Tuz
Küçük bir tencereye iki bardak suyu, tuzu ve sirkeyi koyup kaynatın. Yumurtaları tek tek kırıp, beyazı iyice süt beyaz, sarısı da katılaştığında,delikli bir kepçeyle, bu işlemi dört yumurta ile de yapın ve geniş bir servis tabağın içine hepsini alıp soğumasını bekleyin. Sarımsakları yoğurdun içine rendeleyip kaşıkla veya mikserle karıştırın tuz ilavesi yapacaksanız da seçim sizin, bu karışımı servis tabağındaki yumurtaların üzerine güzelce dökün, kahvaltılık yağın içine kırmızı biberi koyup kızdırın, çılbırın üzerine dökün. Yanına ıspanak püresi yakışacaktır. Afiyet olsun, saygılarımla.
Yumurtanın başka bir pişirme şeklidir., ki bunu hepimizde biliyoruz ama yine de yazma zorunluluğu hissettim. Suyun içerisine sirke konmasının sebebi, yumurtaların dağılmaması içindir.Haşlama süresini; iki veya üç dakika yapın, ama sarısının daha fazla pişmesini istersenizde 5 dk dahi olabilir.