Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '09

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cildimiz bayram etsin!

Cildimiz bayram etsin!
 

Değerli okurlar; özellikle hemcinslerim hanımlar,

İşte bir bayrama daha ulaştık.Yarın bayram!..Hepimiz çok mutluyuz. Ancak her bayram yaşadığımız aksilikleri bu bayramda da yineleme olasılığımız aynen mevcut.

Gelin hep birlikte o aksiliklere bir göz atalım.

1- Yarın bayramın birinci günü: kurbanın kendi kendini doğramadan nasıl yapılacağını erkeklere bırakalım, bu onların sorunu.

2- Biz hanımlar olarak herhalde arefeden yani bu günden başlayarak gerekli kişisel işlerimizi halletmişizdir diye düşünüyorum. Giysiler, çocukların üst başları, kuaför gibi konular tabii..

Ancak bu günden başlayarak daha doğrusu bu geceden başlayarak ertesi güne cildimizi hazırladık mı? Ne olacak canım alt tarafı yarın bir makyaj yaparım olur biter değil!..

Buraya dikkat hanımlar: cilt bakımınız sizin için çok önemlidir.Öyle basit bir makyajla halledilecek hafife alınacak bir konu değildir. Hatta cildimiz için gereken önemi göstermeden yaptığımız makyaj ve kullandığımız makyaj malzemesi cildimize ters reaksiyonlar verir. O halde ne yapmalıyız : Cildimizi arındırıcı, doğal ferahlık veren bir temizleme işlemi ile işe başlamalıyız. Varsa temizleme jeli, sütü, kremi gibi ürünleri kullanabiliriz.

Daha sonra vaktimizi çok almayacak (çünkü bayram gecesi olduğu için işlerimiz çok !) bir maske ile cildimizi besleyerek onarıyoruz. Maske konusuna bayramdan sonra döneceğim. Bu maske olayı gerçekten biz hanımlar için çok önemlidir. Cildimizin genç kalması, kırışıklıklarımızın artmaması veya hafifletilmesi için en az haftada bir gerçek ürünler ile doğru bir maske yapılması zorunludur. Hangi ürünler nerede kullanılır dileyen olursa o konularda da bigi verebilirim.

Ayrıca çok önemli bir konu: "KİMYASAL PEELING " uzmanı olduğum bu uygulama için bayramdan sonra açıklamalarda bulunacağım. İzmir deyseniz sorun yok, ben varım, ama diğer yerler için bilgilendirme şart.

Tekrar maskeye dönersek, yaklaşık yirmi dakika süren bir uygulamadan sonra yüzümüzü yalnızca suyla yıkıyoruz. Daha sonra tonik uygulayarak cildi diğer adımlara hazırlıyoruz. Mimik çizgileri ve göz çevresine serum uyguluyoruz. Ardından gece kremimizi, eğer gündüz ise gündüz kremimizi uyguluyoruz. Gündüz yüksek faktörlü güneş koruyucu krem sürmeyi asla unutmuyoruz. Bizi yaşlandıran en büyük etkenin güneş ışınları olduğunu hep hatırlıyoruz.

Artık bayram sabahına hazırız demektir. Güzel bir makyajla bayramı karşılayabiliriz. Hepinize iyi bayramlar....

 
Toplam blog
: 24
: 9092
Kayıt tarihi
: 16.10.09
 
 

İşte yeni bir Blog'cu daha!İzmir'de yaşıyorum. Mesleki Eğitim Uzmanıyım. Çalışma alanım sağlık, güze..