Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cildin doğru temizliği

Günlük cilt temizliğinin ilk şartı doğru temizlik.

Sağlıklı ve güzel cildin ilk şartı doğru temizlik.

Daha güzel bir cilde sahip olmak herkesin isteğidir. Ancak bu isteğe ulaşabilmemiz için biraz çaba sarf etmemiz gerekir.

Çünkü cildimiz, tanrının bize armağan ettiği bir elbisedir. Bu elbiseyi her cilt tipine uygun olan, temizleyicilerle günlük temizliğine ve hijenine özen gösterirsek, korursak, bu değerli elbiseyi ömür boyu büyük bir itinayla taşımış oluruz.

Günlük temizliğin önemi

Cildimizin sağlığını, güzelliğini temizlemeyle sağlarız. Cilt temizliği her cilde uygun olan kozmetiklerle yapılmalıdır. Bunlar cildin lipit tabakasını zedelemeden, temizleyen kozmetikler olmalıdır. Ayrıca cildin asit tabakasını yani PH değerini değiştirmemelidir.

Her cilt tipine uygun olan temizleyici çeşitleri

Temizleme köpüğü: Krem kıvamında olan calming clearing foum, cildi koruyarak derinlemesine temizler. Yumuşak cilt temizleyici köpük her yaş ve her cilt tipine hatta hassas ciltleri bile koruyarak derinlemesine temizlik sağlar. Göz çevresi ve makyaj çıkartıcı olarak ta ideal bir temizleyicidir.

Temizleme Jeli: Likit kıvamında cilt temizleyiciler vardır. Bu temizleyici jelleri genelde karma ve yağlı  akne'ye meyilli cilt yapılarına uygundur ve tavsiye ederim.

Temizleme Sütü: Süt kıvamında olan temizleyiciler, kuru ve hassas cilt yapılarına uyum sağlayarak yumuşak şekikde cildi temizler.

Tonikler: Tonik ve losyonlar, genelde ön temizleme yapıldıktan sonra. Pamuğun üzerine dökerek cilde uygulanır. Ön temizlikten sonra, gözeneklerde kalan makyaj artıklarından, kir, tozu arındırır, gözekleri sıkıştırır.

Tonik 1 : Her cilt tipine uygun olan face tonic 1, cildi rahatlatıcı özelliği ile hassas ciltler inde uygundur. Aloe vera ve hyaluronic acit içerir. Cildi nemlendirir, sakinleştirir ve ayrıca göz kompresi olrak uygulanabilir.

Antiseptik Tonik: Antiseptik tonik face tonik 2, cildi toz, kirden arındırır, sterilize eder ve gözenekleri sıkıştırır. Her eve lazım olan bu tonik, ciltte oluşan kanamayı durdurur. Sinek, böcek ısırma gibi ciltte oluşan tahrişleri yatıştırır ve cildi sakinleştirir. Baylar için de traş sonrasına çok uygundur. Genelde akne ve yağlı cilt yapılarına uyum sağlar.

Makyaj Temizleyicileri: Göz makyaj temizleyicileri, özel olarak geliştirilmiştir. Göz çevresi cildini zedelemeden nazik bir şekilde temizleyen. Losyon bazında, krem kıvamında ve yağ içeren göz makyaj temizleyicileridir.

Günlük cilt temizleme sıralaması

Sabah cilt temizliği: Sabahları uyku mamurluğunu gidermek için, hemen kendimizi suyun altına atarız. Su, cilt ve vücudumuzu anında canlandırır. Yüz cildine uyum sağlayan, temizleme köpüğü, jeli, sütü belli miktarda avuç içine dökün ve nemli parmak uçlarınızla dıştan içe doğru masaj yaparak cildinize yedirin. Önce ılık su ve ardından soğuk suyla cildinizi durulayın, canlandırın. Hassas cilt tipleri hariç. Cildinizi ılık su ile durulayın, yüzünüzü temiz havlu veya tercih olarak klineks ile kurulayın. Daha sonra pamuğu yine cildinize uyum sağlayan tonik'le silin ve sonra nemlendiricinizi sürün. Ardından güneş koruyucunuzu unutmayın sürün.

Akşam cilt temizliği: Günün yorgunluğunu gidermek ve günün tozu, kirinden arındırmak için, akşam cilt temizliği çok önemlidir. Önce göz makyaj temizliğinden başlayalım. Göz çevresini nazikçe dıştan içe ve bastırmadan, ovalama yapmadan pamuğa ürünü belli miktarda dökerek silin ve yine pamukla göz çevresini silin kurulayın. Şimdi yüz, boyun ve dekolte'ye kadar avucunuza belli miktarda temizleme köpüğü, jeli, sütü olmak üzere birini dökerek, nemli parmak uçlarıyla dıştan içe doğru masaj yaparak cildinize yedirin. Ardından ılık su ile cildinizi durulayın ve kurulama sonrası cildinize uyum sağlayan tonikle silin. Oh, cildim rahatladı nefes alıyor dersiniz. Yine gece bakım kreminizi sürün ve artık gevşeme, rahatlama saatlerindeyiz.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int.Dipl.Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..