Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cildiniz Kışa Hazır mı? 5 Adımda Cildinizi Kışa Hazırlayın

Cildiniz Kışa Hazır mı? 5 Adımda Cildinizi Kışa Hazırlayın
 

kış aylarında cilt bakımı ve öneriler


Sonbaharın etkisini göstermeye başladığı şu günlerde özellikle hassas cilde sahip olanların kış aylarını daha rahat geçirebilmeleri için ciltlerine özel ilgi göstermeleri şart. Havaların soğuması ile birlikte nem oranındaki değişiklik karma ve kuru cilde sahip olan kişilerde zamanla çatlaklara ve kırışıklıklara neden olmaktadır. Alacağınız küçük önlemler ve cilt bakımı ile bu sorunu ortadan kaldırabilir, üstelik daha canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Kış aylarında cildinizde oluşabilecek deformasyonları en aza indirmek için size 5 öneride bulunacağım, bu yöntemler aynı zamanda kış aylarında cildinizi korumanıza yardımcı olacaktır.
 
Nemlendirici Kremleri Çantanızdan Ayırmayın
Kuru ciltlerin en büyük sorunu cildin yeterli neme sahip olmamasıdır. Vücut belli oranda bu nemi kendi üretmektedir ancak bu cildiniz için yeterli olmayabilir birde üstüne kış nedeniyle oluşan soğuk hava etkisi nem kaybını arttıracaktır bu yüzden mutlaka nemlendirici krem kullanmalısınız. Marka ismi vermek istemiyorum ama bir çok kaliteli nemlendirici krem işinizi fazlasıyla görür.
 
Yüz Maskelerini İhmal Etmeyin
Kışın oluşan hava kirliliği nedeniyle cildinizde oluşan mikrop, bakteriler cildinizdeki gözeneklerin kapanmasına neden olur. Sürekli olarak kullandığınız cilt maskelerini kış aylarında da aksatmadan kullanmalısınız. Özellikle gözenek açıcı cilt maskeleri oldukça işe yarıyor.
 
Su Gerçekten Hayattır!
Yaşam kaynağı olan su cildimiz içinde son derece hayati önem taşıyan bir sıvıdır. Başta ellerimiz olmak üzere yüzümüzü mutlaka bol suyla yıkamalıyız bu işlem hem cildinizi gençleştirecek hemde fiziksel olarak sizi daha zinde tutacak bir eylemdir.
 
Beslenme Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin
Cildin yağ ve nem oranını belirleyen bir diğer unsurda tükettiğiniz gıdalarla alakalıdır. Kış aylarında bol meyve tüketmek cildiniz ve sağlığınız açısından oldukça faydalıdır.
 
Bol Sıvı Tüketin
Biraz önce belirttiğimiz gibi su cildimize verebileceğimiz en güzel armağandır, uzmanlar günde 1,5 litre su tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Her ne kadar kış aylarında su tüketimi düşüyor olsa da siz asla bunu ihmal etmeyin ve günlük su tüketim ihtiyacınızı karşılayacak miktarda su için.

Op. Dr. Ebru DURMUŞ
web
Facebook
 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..