Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '10

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cildinizdeki Lekelerden Kurtulun

Cildinizdeki Lekelerden Kurtulun
 

Güneşin cildimize ve bedenimize yararları olduğu kuşkusuz bir gerçek. Ancak doğru kullanıldığında ve dikkat edildiğinde tabiki. Güneşin faydası kadar zararının da olduğunu unutmamak gerek.

Bunlardan biri de ciltte oluşan kahverengi lekeler. Güneşten bilinçsiz bir şekilde yararlanmaya kalktığınızda sonuçlarına da katlanmanız gerek.

Bu tür kahve rengi lekeler güneşin zararlı ışınlarını almanızdan ve korunmasız kullanmanızdan ileri geleceği gibi, elbette farklı sağlık nedenlerinden dolayı da olabilir.

Kahverengi cilt lekelerinizden korunmak ve kurtulmak için öncelikle sabun kullanmaktan vazgeçin. Ya da cildinize uygun sabunlar kullanın. Sabun cildinizi kurutacağı için lekelerin oluşumuna da davetiye çıkarabilir.

Lekelerden kurtulmak ve cilt derinizin gözeneklerini açmak için yüzünüzü temizledikten sonra tonik kullanın. Cildinizin canlanmasını sağlar. Fakat tonik seçerken de kaliteyi gözönünde bulundurun. Ya da doğal toniğinizi kendiniz hazırlayın. Nasıl mı? En basit ve ucuz yöntemlerden birkaçı..

Gül suyu kullanın.

Maden suyu içindeki minareller sayesinde cildinizi canlandırır.

Maydonozu kaynatın, Suyunu soğutup, cildinize pamukla tonik uygulayın.

Cildinizi nemli tutmaya özen gösterin. Bu cildinizin erken yaşlanmasını ve kurumasını engeller. Cilt yapınıza uygun bir kremi günlük bakımınızdan eksik etmeyin. Yağlı ciltler bu konuda çok şanslı.

Beslenmenize özen gösterin. Sigara ve alkolden mümkün olduğunca uzak durun. Bol bol A, C, E vitaminlerini içeren sebze ve meyva tüketin. Özellile havuç, kayısı ve domates. Bu saydığımız besinlerin içinde bulunan betakaroten cildinizi taze ve genç kalması için gerekli .

Haftada bir ya da iki kez gene cildinize uygun maskelerle cildinizin gözeneklerini açın ve hava almasını sağlayın

Lekelerden kurtulmak için, peeling uygulayın. Tabi bunun için bir kozmetik salonuna gidip, uzmandan yardım almalısınız.

TİN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..