Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cildinizi Doğanın Gücüyle Yenileyin

Cildinizi Doğanın Gücüyle Yenileyin
 


Uzun yıllardan beri dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan doğal bir cilt soyma işlemi olarak bilinen ‘Green Peel’, sağlıklı ve güzel bir cilt yaratıyor. Her cilt tipinde ve yaşta uygulanabilen bu bitkisel peeling işleminin detaylarını estetisyen Kader Saka anlattı...

- Dünyada de pek çok kadının uyguladığı ‘Green Peel’ işlemini anlatır mısınız?

Dünyada üç farklı ‘Green Peel’ metodu mevcut: Fresh up, energy ve classic... Her biri içeriğindeki 22 çeşit akıllı bitkiyle cildi yenilemek için birlikte çalışıyor. Ayrıca mineraller, enzimler ve vitaminler içeren yosunların karışımı, cildin yenilenmesine ve taze bir görünüm kazanmasına yardım ediyor. Böylece cildin üst tabakası nazikçe soyuluyor. Bu işlemle cildin emilim gücü artıyor, hücre yenilenmesi hızlanıyor. Dolaşımın uyarılmasıyla metabolizma harete geçiyor, cildin oksijen alımı ve beslenmesi güçleniyor. Bu, cilt yaşlanmaya başlamadan veya ciltte özel problemler oluşmadan önce de uygulanabilen harika bir anti-aging metodu.

- Uygulama nasıl gerçekleşiyor?

Özel eğitimli uzmanlar tarafından özel bir masaj tekniği ile uygulanıyor. Cilt tipine ve kişiye özel olarak uygulanan işlemin şekline göre cilt, peeling’ten 3 gün sonra soyulmaya başlıyor. Soyulma cilt yapısına göre pul pul olabileceği gibi çok daha belirgin bir şekilde de olabiliyor. Kişiyi hiçbir şekilde sosyal yaşamdan uzaklaştırmayan bir bakım olduğunu belirtmekte fayda var. İşlem sonrası cildin verdiği reaksiyon, cildin yenilenme kapasitesine göre değişiyor. Her durumda cildin üst tabakası doğal bir şekilde nazikçe soyuluyor. Alttan gelecek yeni deri ise özel bir şekilde koruma ve bakıma gereksinim duyuyor.

- Özellikle hangi cilt sorularında ‘Green Peel’ uygulanıyor?

Bu bakımlar yüzde ve vücutta çeşitli cilt problemlerine çözüm vaat ediyor. Özellikle enilenmeye ihtiyacı olan, elastikiyetini kaybetmiş ciltler, lekeli ciltler, geniş gözenekler, yağlı ve birikimli ciltler, cansız, donuk, dolaşımı zayıf olan ciltler, güneşten zarar görmüş, gevşemiş ciltlerde tercih ediliyor. Uygulama tüm cilt tipleri, tüm vücut bölgeleri ve her yaş için geçerli.

- Cilt üzerindeki etkileri neler?

Bakımların her biri cildi yenileme ve canlandırma sözünü tutarak cilde ihtiyacı olan enerjiyi fark edilir şekilde hemen veriyor. Yenilenmeye ve onarılmaya ihtiyacı olan tüm ciltler için çok etkili uygulamalar. Kan dolaşımını ve metabolizmayı hızlandırmada, cildin doğal olarak yenilenmesini sağlamada ve bağ dokusunu güçlendirme de etkili.

- Kimlerde uygulanamaz?

Bakteriyel veya viral tüm enfeksiyonlu cilt hastalıkları (herpes, impetigo, ekzema, psoriazis…) barındıranlarda, birden çok maddeye karşı alerjisi olanlarda, rosacea’nın bazı formları ve rosacea’ya benzeyen bazı cilt hastalıklarında, kanser tedavisi sırasında, gebelik ve emzirme döneminde, roaccutane kullanımı sırasında, oral kortizon kullanımı sırasında, Hangi tip olursa olsun deride yeni başlayan şüpheli oluşumlarda uygulanmıyor.

- Vaat edilen pürüzsüz cilt kaç seanstan sonra elde ediliyor?

Her cildin reaksiyonu farklı. Her cilt probleminin çözümü 1 veya 2 seansta başarılamayabiliyor. İstediğiniz sonuca varmak için kişiye özel seçilen bakımı birkaç kez tekrarlamak gerekebiliyor. Ancak, her koşulda ilk seanstan sonra ciltteki farklılık kendini hissettirmeye başlıyor.
 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..