Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cildinizin rengini nasıl düzelteceksiniz?

Cildinizin rengini nasıl düzelteceksiniz?
 

'Colour Correction' uygulamasıyla cilt tonunuzu mükemmel hale getirebilirsiniz.


Instagram dünyasının yeni trendi, makyaj dünyasında yepyeni bir dönemin de habercisi… Cilt tonunu renklerle düzeltmeye yönelik bu trendin adı da ‘colour correcting… Yakın zamana kadar Kim Kardashian sayesinde çığır açan ‘contouring’in de şimdilerde pabucunu dama atan bu makyaj trendi, aslında temel prensipleriyle çok da yeni sayılmaz. Ama instagram fenomenlerinin uygulamalı anlatımlarıyla pek çok kadının yeniden gözdesi olmayı başardı. 

‘Colour correcting’ uygulamasında iki malzeme öne çıkıyor, concealer yani kapatıcı ve fondöten… Tabii ki, uygulamada doğru renklendirme tekniği öne çıkıyor. Tekniğin ana renkleri olan yeşil, eflatun ve diğer tonların ne için kullanıldıklarına gelince… 

Yeşil kapatıcı: Biraz renk bilgisi zarar vermez. Yeşil kapatıcı, ciltte özellikle burun çevresindeki kızarıklıkların kapatılmasında önemli rol oynuyor. 

Sarı kapatıcı: Cilt yüzeyindeki küçük siyah noktaların, ince kılcal damarların ve göz altı halkalarının kamufle edilmesinde ideal. Cilt sonrasında dengeli ve eşit bir renk tonuna sahip oluyor. 

Şeftali tonlarında kapatıcı: Göz altlarındaki koyu halkala veda etme zamanı! Şeftali tonlarındaki kapatıcı, mavi rengi nötralize ediyor, böylelikle bu bölgede göze çarpan kılcal damarlar bu sayede yok ediliyor ve cilt pürüzsüz bir görünüm kazanıyor. 

Eflatun kapatıcı: Özellikle sarı görünümlü ciltlerde etkisini yoğun bir şekilde gösteriyor. Mat ve solgun ciltlerde kullanıldığında cilde sağlıklı bir ışıltı kazandırıyor. 

 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..