Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Çıldırın çıldıralım çıldırsınlar!

Çıldırın çıldıralım çıldırsınlar!
 

Ligin son haftasına ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde lider giren Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda büyük taraftar desteğiyle karşılaşacağı, hiçbir iddiası bulunmayan Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile berabere dahi kalsa, lig tarihinde 17. kez mutlu sona ulaşmayı sabırsızlıkla bekliyordu.

Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u ağırlayacak olan Galatasaray taraftarı, şampiyonluk turu atmaya günler öncesinden başlamıştı bile. Deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin bu maçı kazanması halinde dahi, sarı kırmızılı aslanlar Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşısında alacağı beraberlikle mutlu sona erecekti.

Taknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın istifasının ardından sezonun son 6 haftasını antrenörleri idaresinde geçiren Galatasaray, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u yenip, şampiyonluk sevincini taraftarlarına galibiyetle birlikte tattırmanın hesaplarını yapıyordu.

“Galatasaray bir adım önde ama her şey bitmiş değil” veya “ Bu maçta Galatasaray’ın rakipleri son kozlarını oynayamaya çalışacaklar” şeklinde maçın hakemi hakkında çeşitli yazılar ve söylentiler dolaşmaya başlamıştı.

Galatasaray’ın Oftaş’la oynayacağı şampiyonluk maçını yönetecek hakemle ile ilgili yazılanlara katılmamakla birlikte, bunların tamamen tesadüf olamayacak kadar da masumane kararlar olduğunua inandırmak için kendimi bir hayli zorladım diyebilirim! Neler denmiş bir göz atalım bakalım?

…Geçen hafta Edu’nun elle attığı golün üstüne, bir de Colin Kazım’ın elle düzelterek gol pası verdiği pozisyonda düdük çalmak;

…Geçen sezon spor basınımızın öncülüğünde “Fenerbahçe’ye penaltı verilmiyor” kampanyası yapılmıştı. Penaltı pozisyonuna girmeden, istatistiklerden yola çıkarak başlatılan bu kampanyaya cevap veren ilk hakem olmak;

…Yine geçen sezon, şampiyonluk yarışında en kritik deplasmanlardan bir tanesi olan Antep deplasmanında hiç alakası olmayan bir pozisyonda Fenerbahçe lehine penaltı düdüğü çalmak; Antep maçından üç hafta sonra Fenerbahçe’nin İzmir'de şampiyonluğunu ilan ettiği Trabzonspor maçının da hakemliğini yaptığı maçta da bir penaltı düdüğü çalmak;

…Saraçoğlu Stadı'nda iki Fenerbahçe maçını üst üste yöneterek ve Gençlerbirliği maçında elle atılan 2 gole birden göz yumarak Fenerbahçe'ye puan kaybettirmeme görevini başarı ile tamamlamış olmakla itham ediliyordu!

Tüm bu söylenti ve iddialar, Trabzonspor'un Fenerbahçeyi yenmesine bile gerek kalmadan Cim Bom'un maçı 2- 0 kazanıp 2007- 08 Süper lig şampiyonluğunu ilan etmesi ile çürüdü gitti. Tersi olsaydı maazallah, komplo üretme merkezlerinin polemikçi bazı yazarlarının ekmeğine yağ sürülecekti.

Tüm şaibe ve söylentilerden uzak, alın teri göz nuru, bu onurlu şampiyonluğumuz futbol dünyasına ve tüm Galatasaraylılara kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..