Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '09

 
Kategori
Magazin
 

Çıldrtan seksi pozlar, takvim yapraklarında kalacak.

Çıldrtan seksi pozlar, takvim yapraklarında kalacak.
 

Takvim yaprakları için kızları doğaya salıverdiler. Çırılçıplak ortalıklarda gezindiler.


Krizde herkes nasibini aldı amma, Pirelli, tavrını bu yıl da bozmadı geleneksel takvimi için soyunan kızlar en kışkırtıcı resimlerle, çırılçıplak, doğaya kendilerini bıraktılar. Makyajsız, ışıksız, flâşsız, markalı kıyafetlerle, sere serpe poz vererek yayıncılara müşkül anlar yaşattılar.

Büyük bir hayran kitlesine sahip olduğu bilinen Pirelli sektörünün, çekimlerini, ünlü fotoğrafçılar, Brezilya sahillerinde yaptı. Resimler doğal ortamda çekildi.

En gözde manken olarak başta Miranda Keer olmak üzere en tanınmış modellerle çalışan Pirelli, gelecek yıl takvimi için İstanbul’u seçecek. Takvimler şimdiden, hatırlı kimselere dağıtılmağa başlandı. Şunun şurasında yılbaşına ne kaldı ki.

Takvim dünyasının mimarı sayılan Pirelli’nin takvimleri neden bu kadar ilgi çekiyor? Sosyologlara göre çıplak kadın imajı, ağır basıyor. Sanatsal değerlerin de göz ardı edildiği durumda, bir cinsel dürtünün, gizli olarak hakim olduğu da yaygın bir kanaat.

Bir takvim yaprağı 30 gün müddetle asılı olduğu yerde duruyor. Müteakip ay için bir otuz gün daha yapraklardaki resimler seyre tabi ama, otuz gün süre, bıkkınlık yaratıyor.

Resimler doğal ortamda çekildi. Her şey topraktan geldi, toprağa dönecek imajı verilmesi ise enteresan bir buluş.

San’at, sanat içindir diyenlerin miktarını bilemeyiz amma, her şeyden evvel anlık göz algılaması ile algılanan zevkin felsefesi daha ağır basıyor.

Mankenlerin gözdesi Miranda Keer’in bu takvim için soyunduğu da gözlendi. Türk asıllı olduğu bilinen Miranda, Avustralyalı. Bilindiği gibi kendisiyle bu sütunlarda röportajlar yapmıştık.

Şimdilik takvim piyasası, Pirellinin elinde. Bıkıp da bu işten çekilirse, ortalık rekabetçilerin kavgasına sahne olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Zira sırada bekleyen iddialı pek çok takvimci mevcut.

Az miktarda basılan takvimler, önemli şahsiyetlerin odalarını süslüyor.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..