Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

çilek mousse

çilek mousse
 

ÇİLEK MOUSSE


ÇİLEK MOUSSE

MALZEMELER

500 gram çilek

1 paket krem şanti

3 yaprak jelatin( ya da 1 paket jöle)

1 su bardağı pudra şekeri

HAZIRLANMASI

Jelatin kullanacaksanız, önce jelatinleri yumuşaması için soğuk suya koyalım.

Bu arada şantimizi çırparak soğumaya bırakalım.

Yumuşayan jelatini yarım çay bardağı su ile ısıtarak eritelim.

Çileklerin yarısını blenderdan geçirip pudra şekeri ile beraber jelatine ilave ederek kaynamayacak şekilde ısıtalım.

Kalan çilekleri de uzunlamasına ortadan ikiye keselim.

Cup un tabanına jelatin sosundan dökelim ve kestiğimiz çilekleri diklemesine yerleştirelim.

Üzerine dolacak şekilde sos dökerek buzdolabında soğumaya bırakalım.

Servis yaparken üzerini çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyelim.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..