Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

ÇİLEK SOSLU KREP

ÇİLEK SOSLU KREP
 

ÇİLEK SOSLU KREP


MEYVE SOSLU KREP

MALZEME

250 gram un

½ litre süt

1paket vanilya

4 adet yumurta

1 tutam tuz

50 gram tereyağı

İÇ MALZEMESİ İÇİN

2 adet armut (temizlenip rendelenecek)

100 gram ceviziçi ( ince dövülecek)

1 tatlı kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı bal

MEYVE SOSU İÇİN

250 gram çilek

2 yemek kaşığı pudra şekeri

½ limon suyu

1 su bardağı hazır krem şanti

HAZIRLANMASI

İlk olarak, Meyve sosu için çilek, şeker ve limon suyunu blenderdan geçirip, krem şanti ile karıştırarak buzdolabına kaldıralım.

Derin bir kabın içinde krep malzemesini ( tereyağı hariç)iyice çırparak cıvık bir hamur elde edelim.

İç malzemelerini ayrı bir kapta iyice harmanlayalım.

Krep tavası ya da teflon bir tavayı az tereyağı ile yağlayarak kızdıralım ve krep hamurundan küçük bir kepçe ile döküp, çevirmek suretiyle her iki tarafını da pişirelim( burada dikkat etmemiz gereken husus, kreplerin fazla kızarmaması olmalı)

Kızaran kreplerin üzerine sosumuzdan sürelim ve ortasına cevizli harçtan koyarak katlayalım ve servis tabağına alalım.

Üzerine bolca kalan meyveli sosumuzdan gezdirip servis yapalım.(sıcak ya da soğuk olabilir)

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..