- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çilekli muffin
ÇİLEKLİ MUFFİN
ÇİLEKLİ MUFFİN
MALZEMELERİ
Hamur üstü için kırıntı malzemeleri
1 su bardağı un
2 çay kaşığı vanilya
6 yemek kaşığı toz şeker
Yarım limon kabuğu rendesi(ince)
2 yemek kaşığı tereyağı
Önce bu malzemeleri bir karıştırma kabında mikserin burgulu karıştırıcıları ile karıştırarak ufalanmış gibi taneli bir hamur elde edeceğiz.
HAMURU İÇİN
2 su bardağı elenmiş un
1 fincan badem unu
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 fincan ekşi krema
6 adet çilek( küçük küpler halinde kesilecek)
1 fincan ahududu marmeladı
HAZIRLANMASI
Karıştırma kabına; yumurta, tereyağı, şeker ve kremayı koyup mikserle çırparak karıştıralım. Un, kabartma tozu ve badem ununu ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Elde edeceğimiz hamurun içine çilekleri de ekleyerek tahta kaşıkla ezmeden karıştıralım.
Hamurumuzu küçük kağıt kek kaplarına paylaştırıp, içine sıkma poşeti ile ahududu marmeladı sıkalım ve üzerini parmakla sıvayarak örtelim ve en üste de kaşıkla hamur kırıntısından dökerek 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Fırından çıkarınca bir süre dinlendirelim ve ılık olarak servis yapalım.
Not: küçük bir uyarı; yerken, içindeki akıcı marmeladın üzerinize sıçramamasına dikkat edin.
Afiyet olsun,