Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '15

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Çilekli pasta tarifleri

Çilekli pasta tarifleri
 

Çilekli pasta tarifleri


MALZEMELER:
2 ad. yumurta
1 çay bardak toz şeker
1/2 çay bardak süt
1/2 çay bardak sıvı yağ
1 çay bardak +2 çorba kaşık tepeleme un
1 çay kaşık kabartma tozu
1 pkt. şekerli vanilin

1. Kat Üzeri için;

1 pkt. çilekli puding
ve arkasındaki pişirme miktarına göre süt ben sütten yarım çay bardak kadar eksik kullandım

2. Kat için;

1 pkt. kakaolu bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için, yarım su bardak süt

3. Kat için;

1 poşet krem şanti
1 su bardak soğuk süt

4. ve son kat çilek sosu için;

250 gr çilek
1/2 çay bardak su
1,5 çorba kaşık toz şeker
1 çorba kaşık nişasta
Üzerini süslemek için çilek

HAZIRLANMASI:

Şekeri ve yumurtayı krema haline gelene kadar çırpın sütü ve sıvı yak ilave edip biraz daha çırpın üzerine kabartma tozunu, vanilini ve unu eleyerek ilave edip iyice karıştırın boza kıvamında bir kek harcı olunca küçük bir borcama boşaltın önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
Pişen kekinizin sıcaklık çıktıktan sonra sebze oyacak veya ona benzer bir aparat ile kekin üstünde biraz aralıklı delikler açın ( kekin içinden çıkardıknız parçaları kullanmayacakmız için afiyetle yiyebilirsiniz )
Pudingi sütle iyice karıştırıp pkt.in arkasında yazıldık gibi pişirin pişen Pudingi 3 veya 4 dakika kadar bekletip karıştırın ve önce deliklerin içini doldurarak kalan Pudingin hepsini kekin üzerine yayın bir kaç defa borcamı hafif hafif tezgaha vurun delikler iyice dolsun
üzerine bisküvileri sütte hafif ıslatıp iki sıra halinde dizin

kremşantiyi sütle çırpın iyice katılaşınca bisküvilerin üzerine yayıp güzelce düzeltin buz dolabına kaldırıp 1 saat dinlendirin
Çilekli sos için çilekleri iyice yıkayıp ayıklayın, çilekleri, şekeri, suyu ve nişastayı mutfak robotunda iyice püre olana kadar geçirin daha sonra bir tencereye alıp bir iki tasim kaynatın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın
ılıyan çilekli sosu karıştırıp pastanın üzerine döküp dikkatlice yayın buzdolabında bir kaç saat dinlendirin ve servis yapacaknız zaman ( borcamın altından bakın ) pastanın deliklerini ( puding dolgularını) tam ortalayarak kesin her bir sırayı kestikten sonra bıçaknızı güzelce silip bir dahaki sırayı kesin,
üzeri için çilekleri ortadan ikiye kesin ince ince dilimleyim her bir pasta diliminin üzerine yerleştirip servis yapın.

 

 

http://pratikevyemektarifleri.com/cilekli-pasta-tarifleri.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..