Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çilekli tartolet

Çilekli tartolet
 

Tartoletlerim


TART HAMURU

125 gr elenmiş un,

1 tutam tuz

150 g margarin yada tereyağı

1 yumurta

60 g. toz şeker

SÜSLEMEK İÇİN

Çilek, kivi, muz.

PASTACI KREMASI İÇİN

500 ml süt

6 yumurta sarısı

100 gr toz şeker
60 gr mısır nişastası

1 paket vanilya

Kremanın yapılışı:

Süt kaynama noktasına getirilir, yumurta sarıları, şeker ve mısır nişastası iyice çırpılır, sıcak sütten yarım kepçe alınır, yavaşça karışıma ilave edilir, süt ocağa koyulur, yumurtalı karışım yavaşça içine akıtılır sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğutulur.

Un ve tuz birlikte elenip, ortası havuz biçiminde açılır, margarin küçük parçalar halinde doğranıp, unun ortasına koyulur. Un yağa yedirilerek kumlu bir doku elde edinceye kadar yoğurulur, bu arada ortası açılıp yumurta ve şeker ilave edilir.

Hamur çok yumuşatmadan yoğurulur.

Buzdolabında 10 dakika dinlendirilen hamur çıkarılıp, tart kalıplarına yarım santim kalınlığında yerleştirilir. Tart kalıplarındaki hamurların ortası çatalla birkaç yerinden delinir, 200 derece, önceden ısıtılmış fırında üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirilir.

Soğutulan tartların üzerine krema sürülüp çilek, kivi ve muzla süslenir, dolapta soğuttuktan sonra servise hazır hale gelir...

 
Toplam blog
: 6
: 211
Kayıt tarihi
: 06.04.15
 
 

Gastronomi ve çikolata ile ilgileniyorum. ..