Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1698
 

ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA

ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA
 

ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA


ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA

MALZEMELER

300 gr. Un

300 gram toz şeker

6 yumurta

6 yemek kaşığı sıcak su

3 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı kadar labne peyniri

500 gr çilek

HAZIRLANMASI

Yumurta sarıları ve şekerin yarısını krema haline gelinceye kadar çırpalım.

Yumurta aklarını da kalan şekerle yine koyu krema oluşacak şekilde çırpalım.

Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek, yumurta aklarına ilave ederek karıştıralım.

Karışıma yumurta sarısı kremayı de ilave edelim.

Çırpılmış labne peynirini ilave ederek spatula ile çırpmadan kenarlardan içeri karıştırarak yedirelim.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip karışımı dökelim.

2 yemek kaşığı nişastayı bir su bardağı su ve 5 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpalım ve kesilmiş çilekler ile harmanlayıp harcımızın üzerine yayalım

180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

ANLAYAMADIĞIM ŞEY NİŞASTALI PUDRALI SUYU KEKİN ÜSTÜNE YAYDIKTAN SONRAMI FIRINA KOYUYORUZ PEKİ ÇİLEKLER YANMAZ MI

NYLGÜN DEMEL 
 10.06.2014 13:20
 

MALZEMELER ARASINDA LABNE PEYNİRİ YOK, AMA YAPILIŞTA VAR .

Yasemin COPLU 
 16.08.2010 10:10
Cevap :
İlginizden dolayı yeşekkür ederim atlamışım.  16.08.2010 18:56
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2118
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster