Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Çılgın Proje/ Kanal İstanbul, Gazete Başlıklarında

Çılgın Proje/ Kanal İstanbul, Gazete Başlıklarında
 




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önce kamuoyunda “merak”, sonra kendi dünyasında “hayal” üzerine kurguladığı, “Çılgın Proje” diye sunduğu “Kanal İstanbul”la, pek de yabancısı olmadığı gazete başlıklarına çıktı. Projeyi tanıttıktan sonra, sevgi gösterilerinde bulunan yurttaşlara/ seçmenlere “Bak, bu proje Çatalca’ya hediye, ona göre” diye seslendi. Bu sesleniş bile, hayal üzerine kurulu bu projenin bir “seçim yatırımı”, belli bir bölgeye bir “mesaj” olduğunu gösterdi.

Projenin, müteahhitleri havalara uçurduğu, ağızlarının suyunu akıttığı, ekranlara yansıyanlardan görüldü.

Projeye tepkiler yok muydu?

Bilim insanları, meslek odaları...

Kaygılar, “ekolojik” dengenin bozulmasıyla ilgiliydi...

*****

Gazeteler, merakla beklenen “Çılgın Proje”yi başlıklara nasıl taşıdılar?

Her haberde olduğu gibi bunda da, bir “taraf” olma yaklaşımı gözden kaçmıyordu.

Akşam (İstanbul çıldırmış olmalı), Güneş (2. Boğaz) HaberTürk (1 ada, 1 kanal: 20 milyar), Sözcü (Kanal projesi Bülent Ecevit’in çıktı), Vatan (Dünyanın beşinci kanalı İstanbul’a ), Yeni Şafak (Muhteşem by-pass) haberi üst başlığa taşıdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını “başlık”tan veren gazeteler:


‘Çılgını’ bırak yoksunluğa bak
! (Birgün)

(Türkiye'de yaşanan gerçek sorunları görmezden gelmeyi adet edinen Başbakan Erdoğan'ın yeni 'çılgınlığı', İstanbul üzerine kâbus gibi çökecek yeni bir seçim rantı projesi: Yeni boğaz)

İki çılgın proje (Bugün)

(Başbakan, heyecanla beklenen açıklamayı yaptı. Ekonomiden şehirleşmeye kadar birçok etkisi olacak “Kanal İstanbul” projesini açıkladı.)

Çılgın aşırma (Cumhuriyet)

(Erdoğan’ın beklenen ‘çılgın’ projesi Ecevit’ten intihal: İstanbul’a kanal)

Rant var halk yok (Evrensel)

(Erdoğan’ın İstanbul’u ‘çıldırtacak’ olan, ‘Kanal İstanbul’ olarak adlandırdığı ‘Çılgın projesi’ yeni rant alanları açıyor.)


Avrupa adası (Hürriyet)

(Başbakan Erdoğan İstanbul'un Avrupa yakasını adaya dönüştürecek, "İstanbul'un içinden artık iki deniz geçecek" dediği çılgın projesi 'Kanal İstanbul'u açıkladı.)

Duble boğaz (Milliyet)

(Türkiye'yi duble yollarla donattık diyen Erdoğan, çılgın projesinin Karadeniz'le Marmara'yı birbirine bağlayacak 50 kilometrelik bir kanal olduğunu açıkladı.)

Erdoğan’ın rant ve hayal projesi (Ortadoğu)

(İstanbul için çılgın projesini açıklayan Başbakan Erdoğan, Avrupa yakasında Karadeniz ve Marmara arasında yeni bir kanal açılacağını söyledi Şehir plancıları ise bunun tam bir rant ve hayal projesi olduğunu belirtti.)

Çılgın proje tanıdık
(Posta)

(Başbakan Erdoğan çılgın projesini açıkladı. Silivri ile Çatalca arasında Marmara ve Karadeniz’i birleştirecek 50 kilometrelik kanal. Bu projeyi ilk kez 1994’te belediye seçimleri sırasında dönemin DSP Genel Başkanı merhum Ecevit açıklamıştı.)

Gerçekten çılgınmış (Radikal)

(Başbakan Erdoğan merakla beklenen 'çılgın proje'sini dün açıkladı. İstanbul'un Avrupa yakasında 45 kilometrelik yeni bir boğaz yapılacak)

Büyük ülkenin büyük projesi (Sabah)

(Başbakan Erdoğan "Kanalistanbul" adını verdiği çılgın projesini açıkladı: Marmara ile Karadeniz arasına 50 km'lik yeni bir boğaz)

Ustalık eseri (Star)

(Başbakan Erdoğan,‘ustalık dönemi’ne girerken İstanbul için ‘çılgın’ bir hedef açıkladı. Kanalistanbul projesiyle tahminen Silivri’den Çatalca’ya ikinci boğaz açılacak. Yeni havaalanı, köprüler, yaşam alanları ve liman inşa edilecek)

34 İST 2023 (Takvim)

(Erdoğan, ‘Çılgın Proje’yi açıkladı. Karadeniz, 45-50 km’lik kanalla Marmara’ya bağlanacak. 2023’te İstanbul, ikinci Boğaz’a kavuşacak)

İki şehir üç kıta iki deniz (Taraf)

(Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı Çılgın Proje ile İstanbul’un Avrupa yakasında,Karadeniz ve Marmara arasında 45-50 kilometrelik su kanalı açılarak yeni bir Boğaz oluşturulacak)

Yeni bir çağ (Türkiye)

(Kanal İstanbul projesi haritayı değiştirecek içinden iki deniz geçecek. İki boğazlı yeni “Megakent” dünyanın da başkenti olacak!)

İlk vurgun yabancılardan (Yeniçağ)

(Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıkladı ‘çılgın proje’ müthiş b,r ranta kapı açtı. İstanbul’u bölecek kanalın güzergahını tam isabetle bilen ecnebi yatırımcılar, binlerce dönüm araziyi şimdiden kapattı!)

Boğaz’a kardeş geliyor (Zaman)

(Kanal İstanbul' adı verilen proje ile İstanbul'a ikinci bir boğaz daha açılacak.Mevcut Boğaziçi tanker trafiği bu kanala yönlendirilecek.)




TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..