Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

Çılgın sunucuya ırkçılık suçlaması

Çılgın sunucuya ırkçılık suçlaması
 

milliyet.com.tr


Sevgili Hüseyin Obama ülkemize geldi, medeniyetlerimizi tanıdı, gençlerimizle, liderlerimizle fikir alışverişinde bulundu, gelmesiyle tüm Dünya'da sansasyonlar oluşturdu. Oradan da Irak'a geçti zaten.

Gelelim gerçek konumuza. Habercilik nedir medyada ? İlkeli, tarafsız, insanlar ile alay etmez, insanların görünüşüne, diline, ırkına, namusuna dil uzatmaz. Kısaca görevi sadece insanlara haber vermek, bilgilendirmek, yeri gelince de eğitmektir. Az sonra aşağıda okuyacaksınız, özel bir tv kanalının ana haber sunucusu Syn. Obama ile alay ediyor ve yüzünü bir şaklaban gibi boya ile siyaha boyuyor. Galiba ayakkabı boyası sürmüş evladım. Baksanıza ampul gibi parlıyor. Resmen rezillik. Bu arkadaşı bu kanala spiker yapanları kınıyorum şiddetle. Hadi bir gösteri programı olsa normaldir latife yapılabilir derim ama o program şaklabanlık programı değil, resmi sayılacak bir haber programıdır.

Daha önce de farklı kılıklarda ekrana çıkarak izleyicinin ilgisini çekmeyi başaran Flash TV'nin ana haber sunucusu Gökhan Taşkın bu kez kayaya çarptı.

Önceki akşam ekrana yüzünü boyayıp “siyah Obama" kılığında çıkan sunucu, Amerikalı habercilerin sert tepkisini çekti. Yüzlerce Amerikan internet sitesi Taşkın'ın Obamalı video görüntülerini yayınlayarak Türk sunucuyu “ırkçılık" yapmakla suçladı.

Amerikan internet ABD'nin en fazla okunan haber sitesi Drudge Report, dün akşam Taşkın'ın görüntülerini içeren videoyu birinci sayfasından yayınlayarak, “Skandal" başlığını attı. Amerika'nın en büyük haber sitelerinden Huffington Post da, Taşkın'ın Obamalı video görüntülerini yayınlayıp Taşkın'ı “aptal ırkçı" diye suçladı.

Birçok Amerikan haber sitesi, olayı “ırkçılık" ve “alay etme" olarak görüp okuyucular için “protesto" sayfaları açarken, Rightpundits adlı site de “Deli Türkler'in garip adetlerinden biri" yorumunu yaptı. Bu arada, görüntüleri anlamaya çalışan bazı sitelerin de olduğu dikkat çekti. Türklerin “metafor yaptığını" yazan bazı siteler, ancak yine de yabancıların bunu anlamayabileceğinin hesaplanmış olması gerektiğini savundu.

Kaynaklar : http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1081239&Date=09.04.2009&b=Cilgin%20sunucuya%20irkcilik%20suclamasi&KategoriID=15&ver=95

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..