Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Çılgın Türkler öksüz kaldı!

Çılgın Türkler öksüz kaldı!
 

www.haber1.com


İstanbul Kitap Fuarı’nda, Turgut Özakman’ın imza kuyruğundayım. Uzun bir süre bekledikten sonra koca Türk’ün karşısındayım. İmzalaması için kitabı uzattım. Yumuşak bir sesle adımı sordu; söyledim. O imzalarken fırsattan yararlanıp sordum; “Bu iktidar ile ne yapacağız, nasıl kurtulacağız? “ Başını kaldırıp yüzüme baktı ve “ne yapacaksa yine halk yapacak” dedi.

Türk halkına güveniyordu…

Ve Turgut Özakman’ı kaybettik. Tuncel  Kurtiz’in ani ölümü karşısında duyduğumuz  şaşkınlığı üzerimizden atamadan, o büyük Türk’ü de kaybettik…

Kitapları adeta roman tadındaydı. Kurtuluş Savaşımızı bizlere bir kez daha tanıtan “Şu Çılgın Türkler” adlı belgesel-roman kitabı, satış rekorları kırdı. Cumhuriyet tarihinin en çok satan kitap rekorunu hâlâ elinde tutuyor. Bu kitap insanlara tarihi sevdirdi, kendi tarihimizle ilgili pek çok gerçeği öğrendik. Tüm kitapları kaynak eser olma özelliğine sahip. Emini ki ölümü ile kitapları bir kez daha satış rekorları kıracak.

İçinde yaşadığımız “gri” günlerde, bu kitapların özellikle de gençler tarafından tekrar tekrar okunmasında fayda var. Zira Turgut Özakman gençlere;

"İyi bir yurttaş olabilmek için önce tarihimizi bilmemiz gerekir. Tarihimizi de doğru bilmek... Sahte tarihçilere kanmamak... Sahiden çalışkan olmak gerekir. Tarihimizi bilmezsek, geleceğimizi inşa edemeyiz” diye seslenmişti. 

*

“Geçit yok Amerika’ya Buralarda biz varız hey/Türküz, Kürdüz, Arabız, biz/Sömürü, işgal, istilâ varsa/ Ya İstiklâl Ya Ölüm diyenlerde vardır” 

Ümit İlter’in “Geçit yok emperyalizme” şiiriyle yürekleri titreten devrimci sanatçı Tuncel Kurtiz’ in vasiyeti de gençlerle ilgili. 

“Yetti artık! Bu ülkede gençlerin talepleri ciddiye alınmalı” 

*

Turgut Özakman, Tuncel Kurtiz… İkisi de Türkiye için büyük kayıp… 

İkisine de Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Nur için de yatsınlar…

Bu günlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe"sini bir kez daha hatırlamak gerektiğini düşünüyorum…

Tülay Hergünlü

29 Eylül 2013

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..