Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Çiller Nasıl Geçer

Çiller Nasıl Geçer
 

 
Çillerin fazla oluşu bazen kusur olarak düşünülebilir, hatta kişide psikolojik sorunlar oluşturabilir. Aşırı çillenme sıkıntısı yaşayan kişilerde cilt rengini farklı gösterdiği için çilleri bazı destek ürünler ile kapatma ihtiyacı ortaya çıkar. Çillerin görünümünü kapatmak her hangi bir sağlık sorununa neden olmaz.
 
Çilleri azaltmak için ne yapabilirsiniz?
 
Çillerinizden dolayı kendinizi mutsuz hissediyorsanız ve azalmalarını düşünüyorsanız haftada 1- 2 kere limon suyuyla silebilirsiniz. Limon suyunun birçok cilt lekesini açtığı bilinmektedir. Çillerde de zamanla açılma olacaktır bu da sizi oldukça rahatlatacaktır.
 
 
 
Çilleri bazı kozmetik ürünler ile kapatmak
 
Çillerin yoğun olarak görüldüğü durumlarda, kapatıcı özelliği yüksek bazı kozmetik ürünlerden yardım alabilirsiniz. Özellikle sahne makyajlarında kullanılan ürünler, çilleri kapatmakta oldukça başarılıdır. Çilleri kapatmada kullanılan ürünlerin her gün yatmadan önce özenli bir şekilde temizlenmesi gerekir. Ciltte kullanılan kozmetik ürünlerin, temizlenmesi cilt sağlığı açısından önemli bir noktadır.
 
Çillerin geçmesi için neler yapılabilir?
 
Çiller, beyaz tenli olan bireylerde daha sık görülen mink cilt lekeleridir. Cilt renkleri şeffafa yakındır ve hatta saç renkleri kızıla yakındır, bu kişilerde çil problemi daha çok görülür. Şimdilerde teknolojinin sağladığı ve faydası olduğu bir çok imkanlar var ve çoğunlukta kullanılan yöntemler sayesinde çillerin azaldığı hatta kaybolduğu gözlenmektedir. Uzmanlar öncelik olarak çillerin renklerini açmak için bitkisel veya kimyasal destekli bazı kremler ya da karışımlar tavsiye ederek bir süre kullanılmasını önerirler ve çillerdeki renk yapısında açılma olup olmadığını gözlemlerler. Ancak denenen bu uygulamalar başarısız olur ise ikinci bir tedavi seçeneği olan lazere geçilebilir. Lazer uygulamalarında birçok lazer çeşidi vardır, tedavi için uzman doktor tarafından en uygun olan lazer yöntemi seçilerek işleme başlanır.
 
Çillerin geçmesi ve ya kaybolması için kimyasal peeling yöntemi de tercih edilebilir. Özellikle kış aylarında yapılması tavsiye edilen kimyasal peeling, derinin üst tabakasında soyulma oluşturur, soyulma sırasında dikkat edilmesi gerekir. Elle soyulmamalı ve güneş koruyucu mutlaka kullanılmalıdır. Soyulma gerçekleştikten sonra alttan gelen yeni doku genellikle çilsiz olarak gelir. Fakat çiller cildin daha derin bir tabakasından geliyor ise maalesef kimyasal peeling yöntemi çok da başarılı olmayacaktır. Bu nedenle öncelikle deride oluşan çillerin derinliği belirlenmelidir.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..