Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '17

 
Kategori
Siyaset
 

Çiller Yeniden mi?

Çiller Yeniden mi?
 

Fotografta, Cumhurbaşkanı ve solundaki Meclis Başkanı'nı, sağındaki Emine hanımı, Başbakanı ve Bahçeli'yi anlayabildiniz de Çiller'in bu fotografta neden yer aldığını pek anlayamadınız değil mi sevgili okurlarım?

Bu fotograf 15 Temmuz anma toreninde çekilmiş.

Söz konusu toren herkese açık olduğu gibi eski başbanlardan Tansu Çiller'in  katılması da son derece normal bir durum ancak dün itibariyle 2019 seçimlerinde başkan yardımcılığı konusu yazılıp çizilmeye başlandığını okuyunca insan ister istemez fotografı sorgulamaya başlıyor.

Çiller başkan yardımcılığına seçilebilir mi?, eski bir başbakan olarak başbakan yardımcılığına sıcak bakar mı bilemiyoruz ama benim bildiğim diğer dünya ülkelerinde dahil seçimlerin Avınash K. Dıxıt'ın 'Stratejik Düşünme' adlı kitabında belirtildiği gibi tüm politikalar stratejiler üzerinden yürütülmekte ve istenilen liderler başa getiriilmektedir.

Bu durum dönüp dolaşıp, her zaman yazılarımda da vurguladığım gibi seçim sisteminin çarşaf listelerle yapılıyor olmasına geliyor konu.

Her zaman söylüyorum. Seçmen seçtiğini zannediyor.

Dünyadaki çoğu seçimler her ne kadar insan odaklı seçimler gibi görünse de kazın ayağı öyle değildir. Seçimlerin emperyal ülkelere bağlı olarak yapılmakta olduğu ayan beyan ortadadır.

Emperyal ülkeler bütün projelerini ve stratejilerini Büyük Ortadoğu Projesine yönelik gerçekleştirmektedir.

Bakınız Almanya üyelik müzakerelerini sonlandırmak istediğini belirtmeye başladı dünkü haberlere göre. İşte görüyoruz ki bu durum bir stratejidir, üstelik yapay strateji..

Avrupa Birliğinin tamamen BOP için kurulduğunu ve ülkemizi AB uyum yasalarıyla belli ivme kazandırıp Ortadoğu İslam ülkelerine model hazırlığına sokmak olduğunu düşündüğümüzde her şeyi daha berrak görebilme imkanına sahip olabiliyoruz.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..