Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cilt bakımı boyut değiştiriyor

Cilt bakımı boyut değiştiriyor

Cildimiz yaşayan bir organdır. Zaman içinde psikolojik ve kimyasal etkenlerden dolayı ( iklim değişiklikleri sıcak, soğuk, güneş ışınları, çevre kirliliği, yanlış beslenme ve hormonlu gıdalar tüketmek ) gibi olumsuzluklar cildin değişen reaksiyonlarına karşı uzun zamandır dikkate alınmadı !

Cilt sorunu yaşayan kişilarin, acaba cildime ne kullanabilirim, ne uygulatabilirim gibi sorular çağaldı ?

Detaya indiğimiz zaman son yıllarda cilt psikolojisi diye bir kavram kazanıldı. Günümüzde cildimizin yapısını korumak sorun varsa onları gidermek üzere dinamik cilt bakım programları gelişti.

Eskiden genel kavram olarak bildiğimiz ve klasikleşmiş cilt yapıları normal cilt, karma cilt, yağlı cilt, kuru cilt olarak tanımlanırdı. Güncel değişen zaman içinde çevre kirlenmesi ve kimyasallerden, biz insanlar olumsuz şakilde etkilendik. Özellikle en çok etkilenen kuşkusuz cildimiz oldu. Cildimizin yapısı bozularak değişik cilt formları türedi. Bu doğrultuda cilt tiplari ve formlarına yönelik bakım ve tedavi eden doğal etken madde içeren kozmetikler devreye girdi.

Güncel cilt sorunları ve nedenleri

Sıralamada genetik etken, içsel etken, dışsal etkenler var.

Cilt yapılarının değişme nedenine gelince, cildimiz genetik etkenlerin yanı sıra en çok içsel etkenlerden sorun yaşıyor.

İçsel etkenler örnek: Hormonel sorunlar, stres, yanlış beslenme hormonlu gıdalar tüketmek, ilaç kullanımı, çok fazla teknoloji kullanımı, suni hava soluma gibi etkenler.

Dışsal etkenler örnek: İklim değişimi sıcak, soğuk, çevre kirliliği, kapalı ortamlarda klimalar. Cilt yapıların değişmesi ve bozulmasının nedenleri olarak sırayabiliriz.

Güncel cilt tipleri ve formları

Yağlı- kuru- hassas: Üç cilt tipi bir arada ( Sebore Sicca ) yağlı, nemsiz, hassas cilt yapısı çok sorunlu cilt.

Yağlı- susuz kuru: İki cilt yapısı bir arda ( Sebore Oleosa ) çok yağlı ama susuz cilt yapısı ayrı sorunlu.

Normal cilt: Yağ, nem dengelenmiş bakımlı cilt yapısı

Güncel çalışmalarda en çok duyduğumuz soru ?  Cildim yağlı neden kuru ! ve sorular devam ediyor cildime uygun hangi kozmetik ürünü kullanabilirim ve bakımları uygulatabilirim ?

Günümüzde  görülen cilt yapısı, cilt fonksiyonların bozulmasıdır. Yağlı cilt yapısından ekstrem kuru cilt yapısına dönüşmesinin nedeni, uzun süren güneş banyoları, solaryum, yanlış kozmetik kullanımı veya çok derin uygulanan akne tedavileri. Cildin kuruması, sertleşmesi ve hassasleşmasına neden olur. Yağlı, kuru ve hassas, üç cilt tipi bir arada, en zor cilt formunu alır.

Yağlı, kuru ve hassas cilt yapısına yönelik, başarılı bir bakımı ve yoğun bakımları uygulayabilmek için detaylı cilt analizi oldukça önemlidir. Kullanılan etken maddeleri seçmek, biyolejik ürünleri veya kozmetik yoğun bakım yöntemleri, cilt yapısının bir kısmına iyi gelirken diğer kısmına tahriş edici olabilir. Dolayısıyla cilt yağ, nem ve hassasiyetine yönelik kendine özgün ürünler ve uygulanacak yöntemlere ihtiyaç duyar..

Cilt fonksiyonlarını dengeleyici bakımlar

Ev bakımında: Vitamin A, Ceramide, Mecadamia etken maddeler içeren serum, cilt dostu olan vitamin A cildin yağ, nem ve kuruluğu dengeleyici özelliğe sahiptir.

Temizlemede: Alantoin, Penthenol, Glycerin etken madde içerikli temizleme köpüğü cildin nemlenmesiyle koruyarak derinlemesine temizleme sağlar.

Aloevera, Hyaluronic acit içeren Tonic'le cilt tazelenerek sakinleştirilir.

Profesyonel yoğun bakımlarda

Biyolejik ısınan ve soğuyan mask: Cilt fonksiyonlarını dengeleyerek, cildi tazeleyip yenileme özelliğine sahip.

Enzym peeling: Yosun ve Papaya ekstreleri, ciltte sert tabakayı yumuşatarak komedon ve lekeler için özel yoğun bakım.

Alge mask: Kuru ve hassas ciltlere, derin okyonuslardan elde edilen kırmızı, kahve rengi yosunlar ile ciltte oluşan kuruluk ve hassasiyeti dengeleyen bakım.

Micro dermabrasion: Cilt problemlerine yönelik en yeni metod, leke, iz, deri sertliğini yeniliyen cildi minimal soyan yöntem..

http://www.enesbioestetikcenter.com

Size bu hafta, güncel fakat bir okadar zor olan cilt yapılarından bilgi aktardım !

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile,

Int.Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..