Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

CİLT BAKIMI DEYİP GEÇMEYİN

PROFESYONEL CİLT BAKIMI NEDEN GEREKLİ? 
 
Cildin her daim sağlıklı, temiz, canlı ve taze görünebilmesi için rutin olarak zaman ayırıp cilt bakımı yaptırmak gerekir. Cildin hassasiyeti de düşünülürse, mutlaka uzman ellerin profesyonel olarak gerçekleştireceği bakımın ihmal edilmemelidir.
 
Metropol insanının maruz kaldığı hava kirliliği, stres, hazır ve yağlı yiyecekler, az su tüketiminin yanı sıra sigara ve alkol tüketimi cildin çok çabuk yıpranmasına yol açıyor. Özellikle yoğun iş temposu nedeniyle profesyonel cilt bakımı için  zaman ayıramayan kişilerin ciltlerinde akne, leke; cilt kalınlaştığı için derin kırışıklıklar, siyah noktalar ve geniş gözenekler görülebiliyor. Cildin bu sağlıksız görüntüsü kişinin kendisini de rahatsız ediyor. Dolayısıyla uzman kişilerce profesyonel cilt bakımının aylık ve yıllık rutinlerine mutlaka uyulup, bu sorunların katlanmasına mani olmak gerekiyor.
 
Genel olarak yapılan profesyonel cilt bakımında bilindiği gibi öncelikle cilt temizlenir. Peeling’le gözeneklerin açılması sağlandıktan sonra ölü deri ciltten uzaklaştırılır. Buhar banyosundan sonra cildin toksinlerden arınması sağlanır. Bu işlemlerden sonra siyah noktalar cilt tahriş edilmeden boşaltılır. Cilt dezenfekte edilir, maske işleminin ardından özel kremlerle cilde masaj yapılır.
 
Profesyonel Cilt Bakımında Cihaz da Önemli
 
Öte yandan gelişen teknolojiyle bu işlemlerin sürecini kısaltan özel cihazlar da işimizi kolaylaştırıyor. Medikal cilt bakımı dediğimiz "Hydrafacial" ile güvenilir, acısız ve hızlı bir şekilde cilt problemlerinin birçoğunu çözebiliriz.  Hydrafacial'daki vakum sistemi sayesinde cilt derinlemesine temizlenir. Vakum ve sıvı ile yapılan Peeling’in ardından tahriş etmeden cildin üst tabakasında mikrodermabrazyon sağlanır ve ardından ciltteki sorunlara göre özel serumlar uygulanır. Böylelikle kırışıklıklar azalır, cilt tonu düzelir, siyah noktalar gider, tıkalı geniş gözenekler sıkılaşır, lekeler azalır ve elastikiyet kaybı ortadan kalkar.
 
Ayrıca "Led Terapi Tedavisi" olarak bilinen uygulama ise sivilceleri ve akneleri oluşumuna neden olan bakterileri ortadan kaldırılır. Kırmızı led tedavisi ile cilt sıkılaştırılır.
 
Evde Cilt Bakımı Yapanlar Dikkat!
 
Profesyonel cilt bakımının önemini vurgulamak istememin nedenlerinden birisi de, evde yapılan cilt bakımından sonra ortaya çıkacak olan cilt sorunlarının önüne geçebilmektir. Cilt analizi yapılmayan ve doğal yollarla kulaktan dolma bilgilerle, asidik özelliği yüksek olan maddeler, çeşitli yağlarla kişi cildine zarar verebilir. Her bitkisel yağ, her evde yapılan maske,  her cilt yapısına uygun olmayabilir. Bilinçsizce yapılan bu işlemler cildin çeşitli bölgelerin derisinde incelme, sebum dengesini bozmaya neden olabilir. Evde siyah nokta temizliği ise hem tahriş edebilir hem de siyah noktanın çıkarıldığı yer yeterinde dezenfekte edilmezse enfeksiyon kaparak iz kalmasına neden olabilir. Bu nedenlerle cilt bakımını profesyonel ellere ve cihazlara bırakmak en güvenilir yol olacaktır.
 
 
 
Prof. Dr. Şükrü Yazar
 
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
 
 
Şükrü Yazar Klinik
 
www.sukruyazar.com  +90 (541) 334 34 84
 
 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..